SportFoto: FK Radnički 1923

Gajić zadužio dres kragujevačkog superligaša

Autor: InfoKG
11:45 | Utorak, 25 01 2022

Nekadašnji defanzivac beogradskog Voždovca i ljubljanske Olimpije Marko Gajić (29) šesto je pojačanje kragujevačkog superligaša u zimskom prelaznom roku. Stameni, 190 centimetara visoki štoper, koji je zabeležio i jedan nastup u dresu reprezentacije Srbije, predstavljaće još jedno značajno pojačanje u poslednjoj liniji ekipe sa “Čika Dače”.

Kao igrač sa preko sto superligaških utakmica u nogama, Gajić bi mogao da bude značajan oslonac odbrane kragujevačkog tima u nastavku prvenstvene trke.

Gajić je svoju profesionalnu fudbalsku karijeru započeo u Radničkom iz Nove Pazove, a nastavio u OFK Beogradu i Javoru iz Ivanjice. Najznačajnija stanica na fudbalskom putu visokog defanzivca bio je svakako beogradski Voždovac, za koji je nastupao u dva navrata.

Oprobao se i izvan granica Srbije. Dve sezone je bio uzdanica ljubljanske Olimpije, a poslednji angažman imao je u rumunskoj Univerzitatei iz Krajove, gde mu je jedno vreme trener bio čuveni fudbalski as Adrijan Mutu.

29-godišnji štoper može se pohvaliti i jednim nastupom u dresu sa grbom Srbije tokom američke turneje “orlova” početkom prošle godine.

Radnički je odlično organizovan klub sa velikom tradicijom, koji ne zaslužuje trenutni plasman na tabeli. Nadam se da ćemo na krilima naših vernih navijača uspeti da sačuvamo superligaški status, a ja ću se potruditi da svojim igrama na terenu dam određeni doprinos ispunjenju tog cilja“, istakao je Gajić neposredno nakon parafiranja saradnje sa kragujevačkim superligašem. 

Izvor: FK Radnički 1923