SportFoto: kragujevac.rs

Grad obećao da će pružiti podršku Aniću

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 20 07 2021

Lokalna samouprava podržaće Lazara Anića, reprezentativca, jednog od najvećih rekordera u istoriji grada Kragujevca u skoku u dalj, i njegov klub Radnički, kako bi dobio sve potrebne uslove za postizanje novih rezultata. To je poručeno na prijemu u Skupštini grada za Anića, njegovog trenera i sekretara atletskog kluba Slobodana Spasića. 

Lazar Anić, atletski reprezentativac, član kragujevačkog atletskog kluba, sportista koji je rezultatom skoka u dalj od  8,15 metara postigao rezulat svih vremena i plasirao se na učešće na Svetsko prvenstvo. Posle povreda i operacija vratio se i uspeo da postigne vrhunski rezultat, zato Kragujevac mora da stoji iza ovakvih uspešnih sportista. Ove godine je bio veoma blizu da predstavlja državu na Olimpijskim igrama, ali nažalost to se nije dogodilo. Zato je još više posvećen treninzima i radu u postizanju top forme za učešće na Svetskom prvenstvu 2022. godine. U svemu tome, podršku će mu pružiti grad, a istovremeno ćemo podržati i rad Atletskog kluba Radnički čiji je Anić član kako bi dobio sve potrebne uslove za postizanje novih rezultata”, istakao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Skokom 7,91 metar osvojio sam prvenstvo Srbije održano u Kruševcu i to je bilo ujedno i izborno takmičenje za ekipno prvenstvo Evrope na Kipru gde sam takođe pobedio sa 7,83 metara. Na prvenstvu Balkana u Smederevu rezultatom 7,91 metara uzeo sam bronzu i posle toga, zbog zdravstvenih problema i povreda koje sam imao, odlučio da odem na operaciju i završim sezonu i nažalost ne odem ove godine na Olimpijske igre, ali čekam Svetsko prvenstvo u Beogradu i Evropsko u Minhenu gde ću sigurno učestvovati i dati sve od sebe da napravim velike rezultate”, kaže Anić i zahvaljujući se treneru i gradu na podršci koju je dobio nakon povratka.

Atletska takmičarska sezona za mlađe kategorije još nije završena dok su je seniori završili. Atletski klub Radnički broji oko 200 članova ali Lazar je naša vedeta”, kaže Slobodan Spasić, generalni sekretar i trener u Atletskom klubu Radnički. 

Govoreći o Antićevim planovima, trener Spasić kaže da ih čeka Svetsko prvenstvo u Dvorani u Beogradu, prvenstvo sveta i Evrope. 

Pored finansijske, grad je uvek pružao i onu drugu vrstu podrške pokazujući da razume i ima sluha za ono što mi pokušavamo da uradimo, za šta se borimo i siguran sam da ćemo zajedno uspeti u tome. Naša je namera da gradu Kragujevcu donesemo svetsku ili evropsku medalju. Atletski klub Radnički ima primarni cilj, a to je olimpijska medalja koja se u jednom momentu čini veoma daleko, ali za naš rad i entuzijazam nije, tako da za sledeće tri godine kada budu Olimpijske igre mi joj se nadamo”, istakao je Spasić.