SportFoto: FK Radnički 1923

Hladan tuš za “crvene” na “Čika Dači” (VIDEO)

Autor: InfoKG
11:00 | Subota, 02 10 2021

Fudbaleri Radničkog 1923 još jednom su rastužili svoje mnogobrojne pristalice porazom u susretu sa lazarevačkom Kolubarom na stadionu “Čika Dača” – 0:2 (0:0). Bio je ovo ukupno šesti poraz “crvenih” u sezoni, a čak četvrti na domaćem terenu, koji je došao u najtežem trenutku, nakon debakla u Gornjem Milanovcu.

Imali su izabranici Vladimira Radenkovića lepu priliku da se pred svojom publikom iskupe za težak poraz na gostovanju ekipi Metalca u prošlom kolu, ali su umesto toga dobili još jedan jak šamar od koga će im dugo brideti obrazi. Odigrali su Šumadinci ispod svakog očekivanja, bez one prepoznatljive energije koja ih je krasila na nekim prethodnim utakmicama, pa su, kada se sve sabere, zasluženo izgubili bitku sa objektivno boljim protivnikom.

Strateg “crvenih” Vladimir Radenković konstatovao je da njegova ekipa nikako ne uspeva da dođe do određene konstantnosti u igrama i rezultatima, ali da ovaj poraz, ma koliko bolan bio, neće uneti nemir u redove kragujevačkog superligaša.

Mislim da je ekipa Kolubare mnogo motivisanije ušla u utakmicu. Mi smo u drugom poluvremenu uspeli da dođemo do prave energije, ali nismo imali dovoljno mirnoće da anuliramo zaostatak. Žao mi je publike koja je došla na “Čika Daču” da nas podrži u našem nastojanju da napravimo određeni iskorak u odnosu na utakmicu sa Metalcem. Nastavljamo borbu, nismo klonuli duhom, imamo dobru poziciju na tabeli i solidnu bodovnu zalihu, a ova reprezentativna pauza dobro će nam doći da malo dođemo k sebi i da se reorganizujemo, kako bismo ponovo izašli na pravi put”, istakao je Radenković.

Sledi dvonedeljna prvenstvena pauza, koja će Kragujevčanima dobro doći da se oporave posle dva uzastopna poraza i povrate narušeno samopouzdanje.

Superligaška trka nastavlja se 16. oktobra, kada fudbalere Radničkog 1923 očekuje gostovanje niškom imenjaku, koji ove sezone igra daleko ispod očekivanja. 

Izvor: FK Radnički 1923