SportFoto: kkkradnicki.com

I drugi duel za slavlje Radničkom: Košarkaši savladali OKK Beograd

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Subota, 24 03 2018


Nakon uspeh u Jezeru kada je bilo minimalnih 76:75, KKK Radnički je i iz drugog duela sa OKK Beograd izašao kao pobednik. U SC Šumice trijumfovao je ubedljivije - 82:89 u 24. kolu KLS.

Trenutno KKK Radnički ima dve pobede više od Sloge koja u subotu dočekuje Mladost, čime je osigurana pretposlednja pozicija na tabeli, dva kola pre kraja takmičenja.

Posle strpljivog osvajanja prvog poluvremena (44:45) i blaže krize u trećoj četvrtini, četa Bojana Kusmuka je s punom koncentracijom odigrala završnih deset minuta i sasvim zasluženo izborila peti trijumf ove sezone.

Uprkos partiji Vujovića, najkorisnijeg igrača meča iz redova domaćina (indeks 33: 21 poen, 11 skokova), Kragujevčani su imali veći broj junaka u ovom okršaju. Predvodio ih je Pavlović - indeks 21: devet poena, osam skokova, četiri asistencije, uz šest prekršaja nad njim.

- Otvorili smo loše utakmicu, poveli su sa 10:0 i izgledalo je kao da nismo došli u Šumice. Posle prvog tajm-auta smo malo živnuli i krenuli da igramo malo bolje, već u drugoj četvrtini smo izgledali mnogo bolje, zaigrali timski i u odbrani i u napadu. U drugom poluvremenu smo nastavili u istom ritmu, ali su oni polovinom treće četvrtine ubacili četiri trojke u četiri napada i odlepili se opet. Ipak, ostali smo pribrani, za razliku od prethodnih mečeva kada smo gubili, čim bi se protivnik malo odvojio u završnici. Ističem da su svi igrači bili na zavidnom nivou, svako je dao svoj doprinos i zato nam se i vratilo ovako. Pozvao bih publiku da u subotu 31. marta protiv Zlatibora dođu u što većem broju, da zajedničkom pobedom okončamo sezonu u našem Jezeru, izjavio je za klupski sajt Pavlović, MVP KKK Radnički ovog kola.

Uz Pavlovića, strelci KKK Radnički bili su Demčešen i Lalović sa po 12 poena, tik uz njih bili su Beader i Kolmen sa po 11, a Luković je ubacio deset (uz osam asistencija). Za "osvajanje" Šumica pogađali su još: Jovanović, Milosavljević i Popović - po osam poena.

Pretposlednja utakmica sezone, ujedno poslednja u hali Jezero, biće odigrana u subotu 31. marta od 20 časova protiv Zlatibora.

Nakon toga sledi gostovanje Slogi 7. aprila kada se završava sezona KLS.

Izvor: kkkradnicki.com