Sport

Igre mladih u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
09:57 | Ponedeljak, 20 06 2016

Kragujevac će sutra biti domaćin Sportskih igara mladih Srbije 2016. Mališani koji žele da se okušaju na sportskim terenima u srcu Šumadije mogu da se prijave za takmičenje u ekipnim i individualnim sportovima lično, u Sportskom centru “Mladost” na dan održavanja Igara ili posredstvom sajta www.igremladih.rs.

Otvaranje je zakazano za 10 sati u hali “Jezero”, gde će potom biti održana takmičenja u šahu i igri “između dve vatre”. Pravo učešća u šahovskom takmičenju imaju deca rođena 2001. godine i mlađi, dok u igri “između dve vatre” mogu da se takmiče mališani koji su rođeni 2005. i kasnije.

Dečaci rođeni 2001. i mlađi takmičiće se u malom fudbalu u balon salama “Kole” i FK “Šumadija 1903”.

Devojčice i dečaci, 2000. i mlađi, koji vole basket moći će da pokažu svoje veštine u ovom sportu na terenima Osnovne škole “Treći kragujevački bataljon”.

U Velikom parku kod “Koš-a” biće održano takmičenje u odbojci na pesku, a pravo učešća imaju dečaci i devojčice rođeni 2001. godine i mlađi. Na istom mestu, za iste starosne kategorije za devojčice i dečake, biće održana takmičenja u tenisu i u stonom tenisu.

Osvajanjem prvih mesta u Kragujevcu mali sportisti obezbeđuju plasman na nacionalno finale Sportskih igara mladih Srbije 2016. koje će biti održano krajem jula u Beogradu.

Ukoliko budu bili jednako uspešni i na nivou države, čeka ih takmičenje na međunarodnom finalu Igara u Splitu, na kom će učestvovati i deca iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Sportske igre mladih su najmasovnija balkanska sportska manifestacija za decu i omladinu. Od 1996. kada su Igre osnovane, na sportskim terenima širom regiona u više sportskih disciplina takmičilo se 1,2 miliona dece. Osnovni cilj manifestacije je promocija zdravog života, druženja i fer-pleja. 

FOTO SIM1