SportFoto: Facebook

ILIĆ se u 53. godini kao DRŽAVNI PRVAK povlači iz domaćih takmičenja, SVETSKO ZLATO cilja u decembru (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Subota, 09 11 2019

Kragujevački bodibilder Goran Ilić oprostio se u 53. godini od nastupa na domaćim takmičenjima na najbolji mogući način, okitivši se titulom najboljeg u državi na prvenstvu u Beogradu. Na ovaj način je, kako kaže, stavio zvezdu na vrh jelke, a do decembra, kada nastupa na svetskom prvenstvu u Španiji, dane pripreme kojima se posvećuje okarakterisao je kao verovatno i najteže u životu. "Ali ja to hoću, mogu, znam i umem", poručuje šampion.

"Svako od nas pamti neki dan u životu, bilo tužan ili srećan... Ali pamti. Ja ću pamtiti svaki sekund jučerašnjeg popodneva, svaki trenutak i svaki korak na bini u Beogradu. Znao sam i osećao kada treba da stavim zvezdu na vrh jelke i to je bilo sinoć. Srce je jako udaralo jer to nisam hteo, nisam želeo, ali znam i osećam da je tako ispravno i da tako treba, da to bude kraj baš tada. Ovo je takmičarski kraj kakav sam samo mogao da sanjam, moj poslednji nastup na takmičenjima u Srbiji. Ostaje jos 6 nedelja do Svetskog prvenstva, do krune karijere, mozda i najtežih u životu priprema, ali ja to hoću, mogu, znam i umem", emotivno je prokomentarisao šampion.

Za Ilića je ovo osma titula tog naslova u karijeri, a upravo toliko odličja su ove godine osvojili članovi kragujevačke Olimpije na prvenstvu Srbije u bodibildingu, održanom u Beogradu. U ukupnom plasmanu zauzeli su treće mesto. 

U kategoriji bikini-fitnes državna prvakinja je Sandra Grujić.

Goran ovim nastupom i uspehom ipak ne zaustavlja karijeru. Na svetskoj sceni cilja zlato, na takmičenju koje će biti održano u Španiji od 6. do 9. decembra, čime bi mnogostruki šampion brojnih takmičenja na najbolji način proslavio ne samo svoje ime, već i visine do kojih može da dobaci srpski bodibilding.

Portal InfoKG objavio je svojevremeno intervju sa Goranom Ilićem u kome smo ga, sem kroz bodibilding, po čemu je čuven i nadaleko poznat, predstavili i kao oca blizanaca, muža jedne šampionke, kolekcionara stripova, omiljenog sugrađanina kod koga i rekreativci i profesionalci idu po repet za uspeh. Teksta se možete podsetiti OVDE.

Galerija slika