SportFoto: fkradnicki.com

Iskusni Miloš Vidović prvo pojačanje Radničkog u letnjem prelaznom roku

Autor: InfoKG
13:00 | Nedelja, 19 07 2020

Iskusni Miloš Vidović prvo je pojačanje FK Radnički 1923 u letnjem prelaznom roku. Tridesetogodišnji Kragujevčanin je nakon kratke epizode u Kazahstanu odlučio da se vrati u klub u kome je načinio prve fudbalske korake, gde će imati priliku da igra rame uz rame sa svojim mlađim bratom Urošem, koji već duži niz godina brani boje kragujevačkog prvoligaša.

Vidovićev fudbalski put vrlo je zanimljiv i neuobičajen. Počeo je mlađim kategorijama Radničkog, odakle je prešao u tabor gradskog rivala Šumadije 1903. Sa Bubnja se preselio u Sarajevo, u redove Olimpika. Za nepune tri godine, koliko je proveo među popularnim “vukovima”, Vidović je sjajnim igrama osvojio srca navijača i zaradio kapitensku traku, a izabran je i za najboljeg stranog igrača Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Odlične partije u dresu Olimpika, Vidovića su preporučile brojnim klubovima iz okruženja, a najkonkretniji i najuporniji bili su ljudi iz RNK Split, pa je tako sjajni Kragujevčanin završio na “Parku mladosti”. Sa Splićanima je Vidović beležio zapažene rezultate u prvenstvu Hrvatske, a imao je priliku i da igra u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Naredna stranica za vižljastog Šumadinca bio je još jedan hrvatski klub Slaven Belupo, u kome je Vidović takođe pobrao simpatije publike i poneo kapitensku traku.

Nakon petogodišnjeg staža u najboljoj ligi Hrvatske, Vidović je prošlog leta rešio da promeni sredinu, pa je tako potpisao ugovor sa Šerifom iz Karagandija, članom Premijer lige Kazahstana.

Saradnja je, pak, bila kratkotrajnog karaktera, i Vidović je nakon svega trinaest nastupa u dresu Šerifa raskinuo saradnju sa Kazahstancima, da bi se ovog leta obreo na “Čika Dači”, ugovorivši dvogodišnju saradnju sa kragujevačkim klubom.

Nesumnjivo je da će jedan iskusan i proveren igrač poput Vidovića doneti kvalitet više u defanzivni red “crvenih”, koje u nastupajućoj sezoni očekuje velika borba za vrh tabele.

Izvor: fkradnicki.com