SportFoto: BK Ravens KG

Istorijsko zlato Aleksandra Jovičića u Dubrovniku

Autor: InfoKG
09:00 | Sreda, 13 10 2021

Član Badminton kluba “Ravens KG” Aleksandar Jovičić osvojio je zlatnu medalju zajedno sa Sanjom Perić iz Badminton kluba Beograd na Internacionalnom turniru “Croatia Valamar junior open” u Dubrovniku, u konkurenciji mešovitih parova. Ovo je za sada Jovičićev najveći uspeh na međunarodnim takmičenjima. 

Na Internacionalnom turniru  “Croatia Valamar junior open international 2021” u Dubrovniku, koji donosi bodove za svetsku rang-listu, nastupili su i članovi Badminton kluba Ravens KG Aleksandar Jovičić i Igor Jovanović.  

Oba kragujevačka takmičara su nastupila u singlu u kojem se nisu proslavili pošto su odmah na startu poraženi. U muškim parovima su pružili znatno bolju igru, a to pokazuje i rezultat. Porazili su Slovence, Jana Krumpaka i Ziga Podgoršeka, 2:1 u setovima. U četvrtfinalu su poraženi od francuskog para 0:2 u setovima.

Srpski igrači bili su na visini zadatka na ovom turniru. Razlog za zadovoljstvo prikazanim u Hrvatskoj nalazi se i u činjenici da su naši reprezentativci pokazali visok kvalitet koji je rezultirao osvajanjem čak tri medalje. 

Aleksandar Jovičić i Sanja Perić se iz Dubrovnika vraćaju sa najsjajnijim odličjem. Oni su u mešovitim parovima do trofeja stigli kroz tri veoma neizvesna meča u kojima su u odlučujućim trenucima uspevali da razliku naprave u svoju korist. U četvrtfinalu su bili bolji od Slovenaca Perič Marovt / Matovič (2:1), a u polufinalu su istim rezultatom bili bolji od drugih nosioca Faltes / Šmidt iz Luksemburga. Poslednjeg dana turnira sve je bilo spremno za veliko srpsko finale, gde su Jovičić i Perićeva savladali Viktora Petrovića i Ninu Bogdanović rezultatom 21:19; 20:22; 21:16. 

Član Badminton kluba “Ravens KG” Aleksandar Jovičić zadovoljan je ostvarenim uspehom na turniru u Dubrovniku. 

Moji utisci o turniru su isključivo pozitivni. Iako smatram da sam u singlu mogao bolje da se pokažem, svojom igrom tokom čitavog turnira sam zadovoljan. Organizacija turnira je bila odlična i veoma mi je drago što sam imao priliku da učestvujem na takvom turniru. Takođe, pored odličnih mečeva koje smo igrali i gledali, našli smo vreme i za razgledanje prelepog Dubrovnika, zbog čega mi je posebno drago“, rekao je Jovičić.

Zadovoljstvo prikazanim u Dubrovniku izrazio je predsednik i glavni trener BK “Ravens KG” Andreja Todorović. 

Sjajan nastup oba igrača iz Kragujevca. Naravno, Aleksandar Jovičić  je ostvario istorijski uspeh u mešovitim parovima sa svojom partnerkom Sanjom Perić gde je došao do zlatne medalje na svom debiju u ovom rangu nadmetanja. Izuzetno nam je drago što je uspeo da dokaže svoj ogroman talenat i potencijal, a verujemo da će u narednom periodu i Igor uspeti da zajedno napreduje sa svojim dubl partnerom”, zaključio je Todorović.