SportFoto: FK Radnički 1923

Iz Belgije u FK Radnički stiže golman Luka Lijeskić

Autor: InfoKG
13:30 | Subota, 22 06 2024

Prvi golman omladinske reprezentacije Srbije Luka Lijeskić (19) prvo je pojačanje kragujevačkog superligaša u letnjem prelaznom roku. Perspektivni čuvar mreže dolazi iz belgijskog Genta, gde je proveo poslednjih godinu dana. Lijeskić je potpisao ugovor na tri godine.

Lijeskić je ponikao u beogradskom Brodarcu, odakle je i prešao u redove belgijskog velikana. Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije Srbije, a pre dve godine bio je proglašen za najboljeg golmana Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina u Izraelu na kojem su “orlići” dogurali do polufinala. Trenutno je prvi izbor među stativama selektora omladinske reprezentacije Srbije Radovana Krivokapića.

S obzirom da se klub sa “Čika Dače” pokazao kao pogodna sredina za afirmaciju mladih i talentovanih golmana, kao što su Ognjen Lukić i Stojan Leković, omladinski reprezentativac Srbije nije se mnogo dvoumio kada je dobio poziv sportskog direktora Radničkog Slavka Perovića.

"Bio sam u potrazi za novim klubom, odnosno sredinom u kojoj bih mogao da branim i da se dalje razvijam. Smatram da je dolazak u Radnički najbolji mogući potez za moju buduću karijeru. Tu sam da pomognem ekipi i pružim svoj doprinos u nastupajućoj sezoni", poručio je mladi čuvar mreže, koji se obavezao na trogodišnju vernost kragujevačkom klubu.

Kako InfoKG saznaje, pored Lijeskića novi član Radničkog je i Samir Zeljković, doskorašnji fudbaler Sarajeva.