SportFoto: SPD Radnički

Jekić: Stvaramo tim za najveće domete

Autor: InfoKG
13:00 | Subota, 08 01 2022

Bivši dvostruki prvak i osvajač Kupa Srbije, Odbojkaški klub Radnički se vraća na stare staze uspeha i slave. Najpozvaniji da prezentuje urađeno prethodne godine je direktor Vladimir Jekić, sa kojim je za klupski sajt započeta analiza konstatacijom da je Radnički nakon petog mesta i finala Kupa prošle sezone, tokom letnje pauze izvršio detaljnu rekonstrukciju tima:

- Nakon dve sezone odigrane sa minimalnim promenama u ovu smo ušli sa gotovo kompletno  novom ekipom. Pre svega akcenat je bio na podmlađivanju ekipe i stvaranju jednog novog pobedničkog tima već u ovoj sezoni, ali pre svega u narednim. Stvaranje šampionskog sastava je težak posao i nešto za šta je neophodno vreme. Veliki izazov ispred nas u upravi je donosila neizvesnost i rizik da to potraje duže nego što smo planirali i što klubovi iz vrha tabele mogu da istrpe. Posle teškog starta sezone konačno smo ušli u dobar ritam i igrači na terenu pokazuju pun potencijal i opravdavaju naša očekivanja.

Ovu sezonu niste započeli kako ste hteli, ali ste dolaskom trenera Bulatovića izvojevali četiri pobede bez izgubljenog seta.

- Start sezone je bio zaista težak, ali to smo i očekivali. Novi tim je imao jasan zadatak da brzo uđe u pobednički ritam. Ipak i pored neplaniranih poraza u uvodu sezone i ispadanju u ranoj fazi kupa, najveće nezadovoljstvo je zapravo proizilazilo iz neadekvatnog razvoja ekipe za naredna iskušenja. Promenom trenera smo uspeli da se reorganizujemo, napravimo stabilan tim koji pre svega ima budućnost. Rezultati na terenu i četiri vezane pobede bez izgubljenog seta samo govore da igrači na čelu sa stručnim štabom poseduju izuzetno samopouzdanje i žele da opravdaju očekivanja što pre. Četvrto mesto i dva poraza više od prvoplasirane Crvene zvezde, kao i isti skor pobeda i poraza sa drugoplasiranim Partizanom i trećeplasiranom Vojvodinom je nesto čime se još uvek ne zadovoljavamo. Očekujem da još napredujemo na tabeli i obezbedimo do kraja sezone jedno od prva tri mesta, što bi nam garantovalo bolji položaj u plej-ofu.

Kakva je situacija i jeste li zadovoljni rezultatima ženske selekcije?

- Ženska ekipa radi veoma kvalitetno i samim tim su i rezultati dobri. Otežavajuća okolnost je što nedovoljni i neadekvatni termini otežavaju uslove rada ovoj ekipi da bi pokazala svoj pun potencijal. Napredovati kroz rangove takmičenja u odbojci je jako teško zbog činjenice da ima puno centara gde se radi jako kvalitetno sa devojčicama i gde se stvaraju buduće šampionke Srbije. To je jedan od razloga zašto je naša ženska reprezentacija toliko uspešna i to je nešto ka čemu i mi težimo.

Važan segment kluba je i rad sa mlađim selekcijama.

- Upravo tako, to je osnova kvalitetnog rada u sportu. Razvoj mlađih selekcija je nešto čime posebno možemo da se pohvalimo kada je prethodna godina u pitanju. Masovnost i muških i ženskih selekcija je izuzetno velika i nastojimo da taj trend nastavimo i u ovoj godini. Pored velikog broja dece, možemo da budemo zadovoljni i angažovanjem trenera mlađih kategorija koji su pažljivo odabrani.

Koji su ciljevi i planovi za godinu koja je pred nama?

- U ovoj godini želja je da završimo započeto stvaranje šampionskog tima. Neosporno je da napredujemo iz godine u godinu, ali otežavajuća okolnost je što pored Vojvodine ove godine imamo Crvenu zvezdu i Partizan koji su u velikom usponu. Ipak to može da nas raduje zato što dueli upravo sa ovim rivalima vraćaju publiku u dvoranu. Gledajući najbolje u Srbiji kao svoje konkurente, želimo da im pariramo u svim segmentima, a pogotovo kvalitetnim radom sa mlađim selekcijama. Da bismo ih pobedili sa prvim timom, moramo da ih pobeđujemo i u mlađim kategorijama. Ovakvim pristupom verujem da će rasti broj navijača na tribinama koji su neophodni za stvaranje velikih dela, završio je obraćanje Vladimir Jekić, a onda se nadovezao:

Iskoristio bih priliku da svim građanima Kragujevca čestitam Novu godinu i nastupajuće božićne praznike uz želju da nas bude što više na tribinama SBB hale Jezero.

Izvor: SPD Radnički