SportFoto: FK Radnički 1923

Joksimović zadovoljan dosadašnjim delom priprema: Sve ide u željenom pravcu

Autor: InfoKG
16:00 | Sreda, 22 06 2022

Fudbaleri Radničkog 1923 nalaze se u Slovenj Gradecu, gde tempiraju formu za start nove sezone u Super ligi Srbije. Šefa stručnog štaba Dejan Joksimović kaže da je zadovoljan dosadašnjim delom priprema.

Prema rečima šefa stručnog štaba Dejana Joksimovića, prvi utisci iz Slovenije su više nego pozitivni. Uslovi za rad su odlični, a ljubazni domaćini čine sve što je u njihovoj moći da izađu u susret gostima iz srca Šumadije.

Imamo jako korektne uslove i ambijent da odradimo sve ono što smo planirali u ovoj fazi priprema. Na raspologanju nam je teren koji samo mi koristimo, smeštaj je korektan, a domaćini su uvek na raspologanju i sve eventualne probleme jako brzo i lako rešavaju“, ističe Joksimović.

Nakon intenzivnog rada na sticanju kondicije u prvom delu priprema, došao je trenutak da se fokus prebaci na tehničko-taktičke elemente igre.

U ovoj fazi priprema akcenat će biti na podizanju funkcionalnih sposobnosti igrača, kao i na uspostavljanju, razvoju i usavršavanju modela igre. Nemamo mnogo vremena na raspolaganju, ali za sada sve ide u nekom željenom pravcu. Pripremne utakmice koje nas očekuju u narednom periodu pokazaće nam dokle smo stigli u dosadašnjem radu“, smatra Joksimović.

Šef stručnog štaba kragujevačkog superligaša zadovoljan je kako su se novajlije, Dušan Stoiljković i Dušan Cvetinović, uklopile u ekipu i smatra da će njih dvojica svojim igračkim kvalitetima dati jednu novu dimenziju igri “crvenih” u predstojećoj sezoni.

Cvetinović je igrač koji bi svojim iskustvom, kvalitetom i stavom trebao da nadomesti odlazak nekolicine igrače na toj poziciji centralnog defanzivca. Nadam se da ćemo u narednom periodu uspeti dodatno da pooštrimo konkurenciju u ovoj liniji tima. Što se tiče Stoiljkovića, to je igrač izuzetnih motoričkih sposobnosti, koji može da odgovori zahtevima na više pozicija u različitim sistemima igre. Sa njim dobijamo opciju više u napadačkom delu tima“, ocenio je Joksimović.

U SLOVENIJI 25 IGRAČA

Na pripremama u Sloveniji nalaze se sledeći igrači: Lazar Raičević, David Spasojević, Stojan Leković (golmani), Aleksandar Varjačić, Marko Janković, Nikola Kovačević, Dušan Cvetinović, Aleksa Damjanac, Uroš Blagojević, Ljubiša Pecelj, Vladimir Tomović, Nikola Miličić, Miloš Vidović, Uroš Vidović, Dragoljub Srnić, Miloš Brnović, Miloš Milisavljević, Nemanja Tomić, Stevan Kovačević, Veljko Trifunović, Dušan Stoiljković, Vojo Ubiparip, Marko Mirić, Đorđe Jovanović i Đorđe Maksimović. 

Među fudbalerima Radničkog 1923 koji bruse u formu u Sloveniji nema mladog golmana Ognjena Lukića, koji trenutno brani boje omladinske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj. 

Izvor: FK Radnički 1923