SportFoto: SPD Radnički

Još jedan poraz košarkašica

Autor: InfoKG
15:00 | Četvrtak, 02 02 2023

Nastavlja se slobodan pad košarkašica Radničkog, koje su u večerašnjem duelu sa ekipom Novosadske ŽKA u hali Jezero doživele svoj šesnaesti poraz u Prvoj ženskoj ligi Srbije ove sezone – 92:59 (20:11, 24:20, 24:13, 24:15).

Nisu učenice trenera Saša Milojevića imale dovoljno snage i kapaciteta da se ravnopravno nose sa fizički znatno dominantnijom ekipom Novosadske ŽKA, koja je pobedom u prestonici Šumadije napravila veliki iskorak ka opstanku u prvoligaškom društvu. Imale su Novosađanke i bolje procente šuta, skoro pa duplo više asistencija u odnosu na kragujevački tim, ali ono što najviše upada u oči kada se pogleda timska statistikajeste svakako brojka od čak 19 ofanzivnih skokova ekipe trenera Dimitrija Živkovića, koja možda najbolje ilustruje odnos snaga u reketu na večerašnjem susretu.

Prvi znaci konačnog sloma „crvenih dama“ mogli su se uočiti u finišu treće četvrtine, kada su se gošće iz Srpske Atine odlepile na velikih 20 poena razlike (63:43), što je predstavljao početak kraja za kragujevački tim na ovom susretu.

Novosadski tim su do pete pobede u sezoni predvodile kapiten Ana Perić sa 20 poena i Anđela Jekić, koja je ostvarila „dabl-dabl“ učinak, postigavši 18 poena, uz 15 skokova. Zapažene u pobedničkom sastavu bile su još i Sofija Ždrnja sa 15 i Anđela Radović sa 12 poena.

Andrijana Vuković je ovoga puta predvodila listu strelaca u kragujevačkom timu sa 19 postignutih poena, a dvocifren učinak imale su još i Mara Nikolić i Aleksandra Aleksić sa po 10.

Nakon dvonedeljne pauze usled obaveza ženske košarkaške reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, košarkašice Radničkog očekuje duel sa još jednim novosadskim timom, ekipom Vojvodine 021.

Izvor: SPD Radnički