SportFoto: ŽRK Radnički

Jovana Stoiljković novo pojačanje Radničkog

Autor: Branko Vukašinović
12:30 | Ponedeljak, 16 09 2019

Ženski rukometni klub Radnički je kao poslednje pojačanje za nastupajuću sezonu, angažovao iskusnu superligašku igračicu, Kragujevčanku Jovanu Stoiljković, koja vernost klubu overila na dve godine.  

Stoiljkovićeva je rukometom počela da se bavi u petom razredu osnovne škole u Radničkom. U u karijeri je još nastupala i za klubove Inđija, Sloga i Kučevo, a sada se ponovo vraća u kragujevački klub.

Posle povrede ahilove tetive drago mi je da sam se vratila u svoj grad i u klub gde se redovno i dobro trenira i gde sam imala dobru saradnju i sa trenerima i sa članovima kluba. Atmosfera je odlična, puno mladih i perspektivnih igračica koje su željne rada i napredovanja i koje vredno treniraju svaki dan, a cilj svima nama je isti - Super A liga“, izjavila je dvadesetosmogodišnja Jovana Stoiljković.

U ŽRK Radnički se nadaju da će Jovana Stoiljković uneti dodatnu energiju i sigurnost najmlađoj ekipi lige.

Postigli smo dogovor sa Jovanom Stoiljković, detetom kragujevačkog rukometa. Radi se o polivalentnoj igračici, koja može da pokrije sve tri bekovske pozicije, a dobro se snalazi i u odbrambenim zadacima. Nadam se da će u zrelim  igračkim godinama, svojim iskustvom, pristupom treninzima i odgovornošću dokazati da je pravo pojačanje“, zaključio je šef stručnog štaba, Rodoljub Kurandić.