SportFoto: kragujevac.rs

Juniori Kik boks kluba “Radnički” osvojili pet medalja u Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji

Autor: InfoKG
15:30 | Četvrtak, 18 11 2021

Kikbokseri Radničkog osvojili su ukupno pet medalja, po dve zlatne i bronzane i srebrnu, na dva takmičenja koja su nedavno održana u Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji. 

Na prvenstvu Evrope za juniore u kik boksu održanom u Budvi, Đorđe Dimitrijević, osvojio je drugo mesto u kategoriji do 67 kilograma u disciplini K1, a Milica Popović u svojoj kategoriji bronzu. Pored toga, sa nedavno održanog prvenstva Balkana takmičari kragujevačkog kluba, članovi reprezentacije iz Skoplja doneli su dva zlata i bronzu, a Lazar Vesković poneo je titulu najboljeg starijeg juniora. 

Nekadašnji reprezentativac Radomir Radomirović, trener u Kik boks klubu Radnički i jedan od trenera reprezentacije Srbije kaže da klub broji oko 50 članova različitih sekcija i da juniorska takmičarska grupa od dvadesetak kikboksera trenira svaki dan.

Na prvenstvu Evrope u Budvi borila su se četiri reprezentativca iz Radničkog i jedan je od klubova, pored Sparte iz Temerina, sa najvećim brojem takmičara u ovogodišnjoj reprezentaciji Srbije koju je činilo 47 takmičara. Prošli smo sa srebrom i bronzom, ali više od svega nam je falilo sportske sreće, jer su oboje izgubili preglasavanjem sudija, a čiste mečeve smo pobeđivali. Podršku grada Klub je oduvek imao i s rezultatima iz godine u godinu je rasla, ali mi smo je uvek opravdavali rezultatima”, ističe trener Radomirović.

Milica Popović je učenica Prve kragujevačke gimnazije i kik boks trenira četiri godine. 

Treninzi su svakodnevni u klubu, ali pred takmičenja imamo pripreme sa reprezentacijom na Sportskom kampu Karataš. U mojoj kategoriji osvojila sam treće mesto, pobedila u četvrtini finala, ali finale sam izgubila”, kaže sedamnaestogodišnja Milica.

Đorđe Dimitrijević je vicešapion Evrope u kategoriji do 67 kg u disciplini K1. Đorđe kaže da su treninzi pred samo takmičenje zahtevni i naporni, ali da se uspehom isplate. 

Na prvenstvu sam imao dva meča. Protivnika iz Mađarske sam dobio sa rezultatom 3:0, a Ukrajinac me je savladao. Bićemo spremniji za sledeće takmičenje”, rekao je Dimitrijević.

Zbog postignutih rezultata Kik boks klub “Radnički” posetio je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Takavi rezultati pokazuju da Kragujevac i u najmlađim kategorijama ima vrhunske sportiste i siguran sam da će u tom duhu da nastave, jer oni su naša budućnost. Mladi sportisti posvećeno treniraju i velikim trudom ostvaruju visoke rezultate, a možda su i budući olimpijci ukoliko ova sportska disciplina se uvrsti u igre za 2024. godinu. Pored toga, ovo je sjajna prilika da pokažemo da rezultati ne dolaze sami od sebe već posvećenim trudom i radom trenera koji od mladih, osim vrhunskih sporstista stvaraju i dobre ljude. Kik boks klub Radnički je u programu godišnjieg finansiranja iz budžeta grada godinama, ali nastojaćemo da više podrške pružimo klubu. Kragujevac nema drugog izbora osim da stane iza ovakvih uspešnih mladih ljudi i sportista”, poručio je Stevović.

Iz Kik boks kluba “Radnički” za kraj su poručili da će sa sledećeg takmičenja doneti sjajnije medalje.