SportFoto: SPD Radnički

Kadeti Radničkog osvojili Kup regiona

Autor: InfoKG
11:30 | Ponedeljak, 13 01 2020

Kadetska ekipa Radničkog (2004. godište i mlađi), osvojila je Kup regiona Vaterpolo saveza centralne, južne i zapadne Srbije, pošto je slavila na finalnom turniru u Kragujevcu i ujedno izborila plasman u polufinale Kupa Srbije.

Momci koje sa klupe predvodi trener Nikola Stanojević, ostvarili su sve tri pobede. Najpre su ubedljivo nadigrali kruševačku Rasinu (19:1) i Šabac (26:3), a zatim do zlata došli u direktnom okršaju sa valjevskim Valisom i to tek posle boljeg izvođenja peteraca – 15:14 (11:11). Valjevci su bolje otvorili „finale“, ali je Radnički do odlaska na poluvreme preokrenuo rezultat – 7:6.

U nastavku susreta Kragujevčani su imali gol-dva prednosti sve do minut i po pre kraja, kada je Valis preokrenuo rezultat (11:10). Ipak, domaćin nije posustao, pa je na 55 sekundi došao do izjednačenja preko kapitena Marinkovića, kome je to bio peti pogodak. Usledila je penal serija u kojoj su Valjevci promašili dva peterca, a Radnički jedan, pa je tako trofej ostao u Kragujevcu.

Polufinalni turniri Kupa Srbije na programu su 8. i 9. februara.

Radnički će predstojećeg vikenda biti domaćin i najboljim srpskim mlađim juniorima, na finalnom turirnu Kupa Srbije za 2002. godište. Kragujevčani su u grupi sa Novobeogradskim vukovima, Crvenom zvezdom i subotičkom Spartak Prozivkom, dok su u drugoj grupi Banjica, Dorćol, Vojvodina i Valis.