SportFoto: SPD Radnički

Katićeva simultanka u "Jezeru"

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 12 10 2020

Košarkaši Radničkog ostvarili su drugu pobedu u Košarkaškoj ligi Srbije. Kragujevčani su na svom parketu savladali aleksinački Napredak u utakmici trećeg kola, rezultatamo 91:80. 

Nakon tesnog poraza u Novom Pazaru proteklog vikenda, učenici Igora Todorovića uspeli su da podignu glave i predvođeni maestralnim kapitenom Raškom Katićem dođu do druge pobede u Košarkaškoj ligi Srbije, i to protiv ove sezone značajno pojačane ekipe Napretka iz Aleksinca.

Raško Katić, koji će u decembru proslaviti svoj 40. rođendan, pokazao je da klasa ne poznaje godine. Nekadašnji reprezentativac pružio je bez sumnje jednu od najboljih partija u dresu Radničkog, čemu u prilog govori i zbir od 47 indeksnih poena (41 poen, 6 skokova, 7 asistencija, 3 ukradene lopte).

Drugi po učinku u taboru pobedničkog tima bio je Andreja Stevanović sa 23 poena (7 asistencija), a zapažen je bio i Matija Popović, koji je brojci od 15 postignutih poena, pridodao 7 skokova i 5 asistencija.

U ekipi iz Aleksinca istakli su se Nikola Ćirković sa 16 poena (4/7 za tri poena) i Milenko Veljković, koji je ubacio poen manje. Dvocifren broj poena postigli su još i Ivan Saičić – 11 i Andrija Drašković – 10.

Mladi Čačanin Matija Popović pružio je još jednu dobru partiju u dresu Radničkog i dao značajan doprinos novoj pobedi kragujevačkog tima.

Odigrali smo još jednu dobru napadačku utakmicu. U prvom poluvremenu smo primili malo više poena nego što smo planirali, ali smo to sve nadoknadili u drugom poluvremenu, kada smo uspeli da dođemo do preokreta i pobede”, kratko je prokomentarisao Popović.

Trener Radničkog Igor Todorović smatra da je ključ pobede njegove ekipe na ovoj utakmici bila dobra odbrana u drugom poluvremenu.

U prvom poluvremenu primili smo 53 poena, dok smo u drugom stegli odbranu i primili svega 27. Smatram da je upravo to ključ naše večerašnje pobede. Takođe, istakao bih još jedan statistički podatak, a to je da smo na ovoj utakmici imali ukupno 33 asistencije, što je jasan pokazatelj raznovrsne i timske igre u napadu”, konstatovao je Todorović.

Sa skorom 2-1, Kragujevčani se nalaze u grupi timova od trećeg do sedmog mesta na tabeli.

U narednom kolu četu Igora Todorovića očekuje gostovanje zemunskoj Mladosti.