Sport

Kauart prvo pojačanje Veprova

Autor: InfoKG
14:00 | Sreda, 16 12 2020

Američki trkač Dorijan Kauart prvo je pojačanje kragujevačkih Divljih veprova za narednu sezonu.

Ovaj dvadesetšestogodišnjak je još u srednjoj školi iskazivao veliki potencijal, pošto je izabran u All-Conference tim, što mu je donelo i angažman na Univerzitetu Džeksonvil, članu prestižne NCAA prve divizije. Međutim, tu se nije dugo zadržao i već naredne sezone prešao je na Feather River College (JUCO) na kom je na devet utakmica u proseku osvajao po 101 jard i zaradio All Nor Cal honorable mention.

Poslednje dve godine koledž karijere proveo je na Univerzitetu South Dakota Mines, gde je beležio više od 1.100 jardi po sezoni, odnosno 105 po utakmici, a uz to je do end zone stizao 14 puta.

Po završetku koledž karijere, 2018. godine, bio je na probi u Denver Bronkosima, a prošle sezone igrao je arena fudbal za Sioux City Bandits i doživeo i prvo evropsko iskustvo, u dresu Pirata iz Frankfurta, u Nemačkoj.

– Izabrao sam Veprove jer su zaljubljenici u američki fudbal, znaju šta je potrebno da se osvoji titula i izgradili su organizaciju šampionskog mentaliteta. Liga u Srbiji je veoma konkurentna, a Veprovi su jak tim, šampionskog kalibra i jedan od 20 najboljih klubova u Evropi. Uradiću sve što je u mojom moći da odigramo što bolje i u CEFL ligi i umešamo se u borbu za titulu i u tom takmičenju – rekao je Kauart.

Izvor: wildboars.rs