SportFoto: kragujevac.rs

Kik bokseri Radničkog osvojili osam medalja u Boru

Autor: InfoKG
13:00 | Sreda, 25 05 2022

Kik bokseri Radničkog su osvojili osam medalja, četiri zlatne, srebrnu i tri bronzane na Prvenstvu Srbije u kik boksu u Boru i tako obezbedili mesto u reprezentaciji. 

Tim povodom je za kik boksere ”Radničkog”, Milicu Popović, Jovana Smilića, Lazara Veskovića, Strahinju Savića, Đorđa Dimitrijevića, njihovog trenera Radomira Radomirovića i predsednika kluba Dragana Sretenovića organizovao je prijem u Skupštini grada. Razlog prijema su i uzastopni uspesi takmičara na brojnim državnim i međunarodnim takmičenjima.

Poslednje domaće prvenstvo u ovoj godini, low kick prvenstvo Srbije održano u Boru 21. i 22. maja, okupilo je oko 70 klubova i 250 takmičara. 

Radnički se takmičio sa osam takmičara i osvojene su četiri zlatne medalje i po tome smo bili u samom vrhu klubova. Takmičili su se juniorski reprezentativci koji godinama osvajaju medalje, a troje je osvojilo medalje u sve tri discipline i zato su bez konkurencije. Osvojeno je srebro u ”B” klasi i tri bronzane medalje”, kaže trener Radomir Radomirović i dodaje da ih za dve nedelje očekuje Svetski kup u Budimpešti i kasnije Balkansko prvenstvo.

Milica Popović je osvojila zlato na prvenstvu i jedna je od reprezentativaca. Milica kaže da su dali sve od sebe što se isplatilo kroz uspehe i medalje koje smo doneli kući, a o planovima ona kaže da planira da donese medalje i sa Svetskog kupa. 

Lazar Vesković je rekao da je konkurencija bila jaka.

Bilo nas je deset u kategoriji, dobio sam tri meča, prvi i drugi sam osvojio rezultatom tri prema nula na bodove, a treći meč mi je predat. Pored toga proglašen sam za najboljeg juniora na takmičenju”, kaže Lazar Vesković. 

Kik bokseri Radničkog treninge održavaju u sali škole ”Vukašin Marković” i prema rečima trenera zadovoljni su uslovima. 

Veliku zahvalnost dugujemo podršci grada jer nam omogućava da se bavimo isključivo treninzima i pripremom. Nadam se da vraćamo na pravi način”, rekao je trener Radomirović.

Iz lokalne samouprave najavili su da će nastaviti da podržavaju Kik boks klub “Radnički”. 

Kik boks klub Radnički je jedan od klubova veoma važnih za grad Kragujevac jer, pored rezultata i medalja  koje donose sa raznih državnih i međunarodnih takmičenja, treneri i članovi kluba nove polaznike obučavaju besplatno. Rezultatima, uspesima i radom postali su institucija i ponos grada i naše zemlje. Oni rade nešto što je potpuno nesvakidašnje, njihova ljubav prema borilačkim veštinama je nemerljiva. Nastavićemo da ih podržavamo u svakom smislu, kroz opremu, prevoz na takmičenja, kotizaciju za takmičenja  jer moraju da znaju da nismo tu samo za promovisanje uspeha već smo uz njih tokom čitavog tog puta”, rekao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.