Sport

KK Radnički 1950 deklasirao Šapčane

Autor: Jovana Mladenović
14:10 | Ponedeljak, 29 02 2016

Košarkaši "Radničkog 1950" su u gostima ubedljivo savladali ekipu "Šabac" rezultatom 67:92, u 18. kolu Prve regionalne lige Zapad.

Kragujevčani su se i ovaj put pokazali kao jedna od najkvalitetnijih ekipa u ovom rangu takmičenja, a Šabac je nekada zauzimao bitno mesto na mapi ex-YU i danas se polako vraća na stare staze, forsirajući svoju decu koju odlično predvodi nekadašnji as "Čivijaša" Srđan Đuric.

kk tekstPočetak utakmice nije nagoveštavao ovako ubedljivu pobedu Kragujevčana.U prvoj četvrtini domaćin je diktirao tempo predvođen nekadašnjim plejmejkerom valjevskog "Metalca" Sekulićem, koji je sve konce igre držao u svojim rukama. Kragujevčani su počeli dosta nervozno, ali ih je "u životu" održavao centar Marko Todorović. Na prvi odmor otišlo se minimalnim vođstvom domaćih (21:20), što je nagoveštavalo još veću borbu. U drugoj četvrtini kod domaćih razigrali su se Vuković i kapiten Ivanović, dok je odgovor stigao iz redova Radničkog od Filipa Popovića koji je na ovoj na utakmici pružio najbolju partiju u poslednjih nekoliko meseci. Na je bio egal (44:44). U trećoj deonici do izražaja došao "suvi" kvalitet Kragujvčana. Stvar su u svoje ruke preuzeli kapiten Drašković i najbolji igrač I B lige Filip Lalović i brzo je napravljena velika razlika. U poslednjem delu utakmice trener kragujevčana Todorović i njegov strucni štab pružili su šansu svim igračima, a posebno raduje povratak u staru formu Nenada Tanasijevica Šoneta. Najefikasniji kod domaćih bili su Sekulić, Vuković i Ivanović, a kod pobednika Lalović, kapiten Drasković, otkrovenje Popović i Todorović. I u ovoj utakmici ekipa Radničkog je bila lišena pomoći povređenog Nikole Kostića koji će biti spreman za naredni meč.

U duelu 19. kola u Kragujevac stiže ekipa Crnokose iz Kosjerica.