SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog bez rešenja za Pazarce

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 04 10 2021

Košarkaši Radničkog poraženi su u utakmici prvog kola Košarkaške lige Srbije od ekipe Novog Pazara, rezultatom 82:90.

Nastavljen je niz poraza košarkaša Radničkog protiv Novog Pazara i u novoj sezoni. Treća utakmica i treći poraz. Loše su se predstavili domaći igrači svojoj publici.  Gostujući tim je odigrao jedan odličan meč, kontrolišući igru sve vreme i samim tim, apsolutno zasluženo odneo pobedu iz Kragujevca, rezultatom 82:90. Maksimalno iskorišćena “dužina” klupe, izuzetan voljni momenat i neverovatna energija koju su pokazali na terenu su bili ključni u današnjem meču. Dok su sa druge strane, igrači Radničkog, delovali prilično konfuzno, bezidejno i veoma neorganizovano pa krajnjom razlikom i porazom od “samo” minus 8, mogu da budu čak i zadovoljni.

Treba istaći sjajnu partiju Fahrudina Manjgafića, za koga izabranici Ivice Vukotića nisu mogli da nađu rešenje tokom čitavog meča. Utakmicu je završio sa 27 poena, 6 skokova i 3 asistencije i ukupnim indeksom uspešnosti 31 čiime je odneo titulu najkorsnijeg igrača. Takođe, sjajnu podršku je imao u Matiji Novkoviću koji postigao 23 poena. 

Od domaćih igrača niko nije blistao, ali je bolji od ostalih bio kapiten Raško Katić sa 18 poena i 8 skokova, dok vredi i spomenuti učinak mladog Veljovića (13 poena, 4 skoka, 3 asistencije), koji je pomalo uspevao da trgne ekipu iz letargije, što nažalost nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat kragujevačke ekipe. 

Izvor: SPD Radnički