SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog nemoćni u duelu sa liderom

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 01 02 2021

Košarkaši Radničkog nisu uspeli da naprave iznenađenje u susretu sa liderom Košarkaške lige Srbije, ekipom zemunske Mladosti. Meč u kragujevačkom “Jezeru“ završen je ubedljivom pobedom Zemunaca od devetnaest poena razlike, 110:91.

U odnosu na prvi prvenstveni duel ove dve ekipe, koji je odlučen u dramatičnoj završnici, ovoga puta je ekipa trenera Dragana Jakovljevića mnogo lakše došla do trijumfa protiv Kragujevčana. 

Najbolji igrač Mladosti, Amerikanac Trej Drešel, nije imao baš sjajno šutersko veče u “Jezeru”, ali je uspeo da sakupi 20 poena, dovoljno da zaradi epitet prvog strelca svoje ekipe na ovoj utakmici. Nigerijac Igbanu ubacio je 13 poena, Luka Mitrović i Matija Belić po 12, a spisak dvocifrenih u taboru Zemunaca zaključio je Francuz Stefan Gombo sa 11 poena.

Andreja Stevanović je, kao po običaju, prednjačio u redovima kragujevačkog tima sa 21 postignutim poenom. Pratio ga je Stefan Đorđević sa 19, kapiten Katić je do isključenja nanizao 12 poena, dok je Nikola Veljović ubacio 11 poena, uz 7 asistencija.

Zanimljivo je napomenuti i to da je plejmejker Kragujevčana Filip Dumić sa 11 asistencija i 7 skokova poneo epitet prvog asistenta i skakača svoje ekipe na ovoj utakmici.

Kragujevčani će priliku za novi trijumf morati da potraže na nekim narednim utakmicama, s obzirom da se ekipa Mladosti pokazala kao isuviše jak protivnik.

Čestitam ekipi Mladosti na zasluženoj pobedi. Nadam se da ćemo na utakmicama koje slede pružati mnogo bolje igre i beležiti bolje rezultate”, poručio je mladi Marko Đorđević, kome svaki minut igranja u KLS predstavlja vredno iskustvo i podsticaj za dalji napredak u karijeri.

Trener Radničkog Ivica Vukotić ponovo je podvukao da je Mladost jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi protiv koje je jako teško igrati, ali se ipak nadao nešto jačem otporu njegovih izabranika.

Pokušali smo da odgovorimo na tu agresivnu igru ekipe Mladosti, ali očigledno je da u tome nismo uspeli. Oni su nam samo u prvom poluvremenu ubacili 63 poena, pri čemu je većina tih poena došla iz kontranapada. U dosta situacija smo im dopustili koš-faul, što je po meni nedopustivo. Idemo dalje, čeka nas jako težak raspored i možda je dobro što ćemo konačno imati jednu malu dužu pauzu od petnaestak dana, kako bi se igrači koji su bili povređeni ili bolesni polako vratili u trenažni proces. Iskreno se nadam da ćemo do kraja prvenstva uspeti da dobijemo dovoljan broj utakmica, kako bismo obezbedili opstanak u ligi”, smatra Vukotić. 

Nakon nekompletnog 19. kola, Radnički zauzima dvanaestu poziciju na tabeli KLS sa skorom 7-11 i 25 osvojenih bodova.

Kragujevčanima sada predstoje pripreme za završni turnir Kupa Radivoja Koraća, koji će se održati od 11. do 14. februara u Novom Sadu. 

Izvor: SPD Radnički