SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog pobedili leskovačko Zdravlje

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 21 10 2019

Košarkaši Radničkog pobedili su u utakmici trećeg kola Druge lige Srbije, na svom parketu, ekipu Zdravlja iz Leskovca, rezultatom 90:82.

Dvocifren učinak u pobedničkoj ekipi ostvarili su još Lazar Marković sa 13 i Nikola Šućov sa 11 poena. Aleksa Jugović je sa 26 poena bio najefikasniji u ekipi Zdravlja, dok je Dragan Marić ubacio tri poena manje. 

Trener Radničkog Igor Todorović zadovoljan je ishodom utakmice i što je njegova ekipa zabeležila treću pobedu u nizu na startu sezone.

“Jedna zaista sjajna košarkaška predstva. Publika je imala priliku da vidi dve napadačke ekipe, koje su po imenima možda i najkvalitetnije u ligi. Mi smo tokom svih četrdeset minuta imali ogroman vetar u leđa od strane publike, koja nas je nosila do pobede. Čestitao bih ekipi Zdravlja na korektnoj utakmici, a mojim momcima na pobedi. Iskreno, priželjkivali smo ovakav start sezone. Pobedili smo u prvom kolu neugodnu ekipu Beovuka u Kragujevcu, onda smo napravili brejk u Žitorađi protiv Svetog Đorđa i sada smo slavili u derbiju protiv Zdravlja. Još uvek je rano davati bilo kakve prognoze. Ima tu dosta dobrih ekipa u ligi, tako da će na kraju nijanse odlučivati kada je u pitanju konačan plasman”, poručio je Todorović.

Kragujevčani se posle tri odigrana kola nalaze u vrhu tabele sa maksimalnih šest bodova, koliko su sakupili i Pirot, Zemun Fitofarmacija i subotički Spartak.

U sledećem kolu košarkaše Radničkog očekuje gostovanje na jugu Srbije, ekipi Konstantina iz Niša.