SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog pozivaju na proslavu ulaska u KLS

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 29 03 2023

Košarkaši Radničkog su na krajnje superioran način osvojili Drugu ligu Srbije i obezbedili povratak u najviši rang takmičenja, Košarkašku ligu Srbije. Utakmica poslednjeg kola protiv Radnika iz Surdulice, koja je zakazana za sutra, od 19.30 časova u hali Jezero, idealna je prilika da izabranici trenera Stevana Mijovića zajedno sa svojim pristalicama proslave ovaj veliki uspeh i povratak Radničkog u elitno košarkaško društvo. U planu je prava košarkaška fešta, uz prisustvo velikog broja uglednih zvanica iz sveta sporta i brojna iznenađenja za sve posetioce, dok će za štimung i dobru atmosferu u hali biti zaduženi najverniji navijači Radničkog "Crveni đavoli", koji su najavili organizovani dolazak na utakmicu.

Od momenta svog imenovanja, novo rukovodstvo KK Radnički, na čelu sa direktorom Srećkom Otovićem, imalo je pred sobom jedan jedini cilj, a to je povratak u Košarkašku ligu Srbije. Nepunih godinu dana kasnije Otović sa neskrivenim zadovoljstvom konstatuje da je postavljeni zadatak uspešno obavljen i da je Radnički ponovo tamo gde i pripada – u društvu najboljih ekipa u državi.

"Bila je ovo jedna duga i teška sezona u kojoj smo uspeli da ostvarimo svoj zacrtani cilj, a to je ulazak u KLS. Moram istaći da osvajanje lige i plasman u KLS, u konkurenciji takvih ekipa kao što su Džoker iz Sombora, Borac iz Zemuna ili Hercegovac iz Gajdobre, nije bio nimalo lak zadatak, ali su ga igrači i stručni štab svojim predanim radom i maksimalnom fokusiranošću na ostvarenje postavljenog cilja uspešno ispunili. Ono što je meni posebno drago, to je da se kragujevačka košarkaška publika polako vraća u halu i da su tribine iz utakmice u utakmicu sve ispunjenije, što nam je takođe bio jedan od prioriteta u ovoj sezoni. Zbog toga se iskreno nadam da će i u četvrtak uveče tribine hale Jezero biti ispunjene u zavidnom broju jer su to ovi igrači, zajedno sa stručnim štabom, apsolutno zaslužili", naglašava prvi čovek Radničkog.

Svaka armija zahteva dostojnog komandanta, nekoga ko ima dovoljno autoriteta i znanja da je usmeri ka postizanju zacrtanog cilja. Odluka rukovodstva KK Radnički da se kormilo prvog tima poveri mladom kragujevačkom treneru Stevanu Mijoviću ispostavila se kao pravi potez, koji je dao željeni rezultat.

"Na samom početku bih se zahvalio direktoru kluba Srećku Otoviću i kompletnom rukovodstvu SPD Radnički na ukazanoj prilici i fenomenalnim uslovima za rad. Ovo mi je prvi put da radim kao trener u svom rodnom gradu i jako mi je drago što sam već u prvoj sezoni zajedno sa igračima, koji svakako snose najveći deo zasluga za ostvareni uspeh, uspeo da uvedem Radnički u viši rang takmičenja. Složio bih se sa direktorom Otovićem da je ovo bila jedna jako teška sezona, prvenstveno zbog samog sistema takmičenja, gde praktično nismo imali pravo na kiks. Mislim da smo velikim trudom i zalaganjem svih u klubu zaslužili ovaj uspeh. Ovim putem bih se zahvalio i kragujevačkoj publici koja nas je u velikom broju bodrila tokom čitave sezone. Koliko nam njihova podrška znači možda najbolje ilustruje podatak da nismo izgubili nijednu utakmicu na svom parketu u proteklom delu sezone. Iskreno se nadam da ćemo ovaj maksimalan učinak na svom terenu sačuvati i nakon utakmice sa Radnikom i da ćemo novom pobedom uveličati proslavu titule i ulaska u KLS", izjavio je mladi strateg.

Svakako da najveće zasluge za ostvareni uspeh idu na račun samih igrača, koji su stoički izneli sav teret takmičenja na svojim plećima, svesni da praktično nemaju prava na neuspeh, da bi sada, kao nagradu za uloženi trud, došli u poziciju da zajedno sa svojim navijačima proslave uspešan završetak sezone.

"S obzirom na to koliko smo naporno radili i koliko smo se potrošili u ovoj sezoni, smatram da smo apsolutno zaslužili ovaj uspeh. S obzirom da utakmica sa Radnikom nema veći takmičarski značaj, biće to prilika da svi zajedno, kako mi igrači na terenu, tako i navijači na tribinama, uživamo u jednoj lepoj košarkaškoj predstavi i da svi zajedno proslavimo ulazak u viši rang takmičenja kako dolikuje", ističe kapiten Radničkog Marko Đerasimović.

Košarkaši Radničkog su, dakle, uspešno ispunili ono što se od njih očekivalo. Sada je red na njihove pristalice da im se dostojno revanširaju tako što će u četvrtak uveče ispuniti tribine hale Jezero u što većem broju, kako bi svojim prisustvom uveličale proslavu ovog velikog uspeha svog voljenog tima.

Izvor: SPD Radnički