SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog preslišali Čačane

Autor: InfoKG
14:30 | Ponedeljak, 09 09 2019

Košarkaši Radničkog odigrali su i četvrtu pripremnu utakmicu u sklopu priprema za nastupajuću sezonu u Drugoj ligi Srbije. Za rivala su imali novog drugoligaša, ekipu Železničara iz Čačka, a meč je okončan ubedljivom pobedom kragujevačkog tima, rezultatom 106:83.

Treću utakmicu zaredom izabranici Igora Todorovića ubacili su trocifreni broj poena, što jasno ukazuje na činjenicu da napad Radničkog funkcioniše na izuzetno visokom nivou.

Već u prvoj deonici Kragujevčani su stekli dvocifrenu prednost, koju su sačuvali do isteka svih četrdeset minuta. Gosti iz Čačka jednostavno nisu imali rešenja za raznovrsnu i maštovitu napadačku igru Radničkog, koja je mamila aplauze malobrojne publike u hali “Jezero”.

Kragujevački tim je naročito dobro delovao u trenucima kada je igrao sa dva plejmejkera u petorci. Mladi Nikola Veljović i novajlija Nikola Šućov vešto su dirigovali igrom svoje ekipe i zadavali puno problema Čačanima.

Protivnik je pružio dobar otpor na samom početku utakmice, ali smo mi vremenom uspeli da se rezultatski odlepimo. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu i nadam se da ćemo ovakve partije uspeti da ponovimo više puta u toku predstojeće sezone”, prokomentarisao je Šućov, koji je pre dolaska u Radnički nastupao za ekipu Dunava iz Starih Banovaca u Košarkaškoj ligi Srbije.

24-godišnji plejmejker prezadovoljan je uslovima u klubu i nada se da će Radnički uspeti da ostvari zacrtani cilj.

Ja sam se ekipi priključio pre nedelju dana i mogu reći da sve funkcioniše na jednom visokom nivou. Nadam se da ćemo mi igrači uspeti da odgovorimo ambicijama kluba i da ćemo izboriti plasman u viši rang takmičenja”, dodao je novi organizator igre Kragujevčana.

Trener Todorović pružio je šansu svim raspoloživim igračima, a na listi strelaca prednjačili su Lazar Marković sa 19 i Stefan Živanović sa 17 poena. Dvocifren učinak ostvarili su još i Ilić – 14, Katić – 13, Nedeljković – 12 i Veljović i Jokić sa po 10 poena. U strelce su se upisali još i Jovanović – 5, Stanković – 4 i Šućov sa 2 poena.

Najefikasniji u ekipi Železničara bio je Raković sa 20 poena, Kovačević je ubacio 18, a Šušić 10 poena.

Košarkaši Radničkog narednu pripremnu utakmicu igraju sa Napretkom u Aleksincu, a potom će uzvratiti gostovanje i Zlatiboru u Čajetini. 

Izvor: SPD Radnički