SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog protiv Nišlija u hali "Jezero"

Autor: InfoKG
14:30 | Petak, 07 02 2020

Košarkaši Radničkog pokušaće da u susretu sa niškim Konstantinom, koji je na programu sutra od 19 časova na parketu hale “Jezero“, nastave seriju dobrih rezultata u Drugoj ligi Srbije. Ulaz na utakmicu je besplatan za sve posetioce.

Iz kola u kolo Kragujevčani su sve bliži ostvarenju svog zacrtanog cilja, a to je plasman u Košarkašku ligu Srbije. Ekipa trenera Igora Todorovića igra jako sigurno ove sezone i čvrsto drži čelo tabele, odolevajući atacima najbližih konkurenata.

Poslednji trijumf, zabeležen na tradicionalno neugodnom gostovanju u Leskovcu, samo potvrđuje činjenicu da ova ekipa Radničkog definitivno ima kvalitet za viši rang takmičenja.

Naravno, svi ovi dobri rezultati nikako ne smeju da opuste Kragujevčane, već samo da ih dodatno podstaknu da nastave u istom ritmu.

Priliku da dopišu novu prvenstvenu „recku“ na svoj konto košarkaši Radničkog imaće u subotu, kada im na noge dolazi niški Konstantin, ekipa koju su prilično lako i ubedljivo savladali u prvom delu sezone (99:67).

Iako se radi o ekipi koja se nalazi u donjem delu tabele, Konstantin nije rival za potcenjivanje. Dovoljno je samo pogledati rezultate Nišlija u poslednjih par kola i uveriti se da se radi o jednoj izuzetno nepredvidivoj ekipi, koja vrlo lako može da iznenadi timove iz samog vrha tabele.

Ekipa Konstantina je podigla formu i igra odlično u poslednje vreme. Najbolji dokaz za to je njihov trijumf u Zemunu prošlog vikenda, protiv ekipe koja se bori za prvo mesto na tabeli. Dosta im znači povratak iskusnog Gudžića, koji nam je prošle sezone, ovde u našoj hali, ubacio trideset poena”, upozorava Ivan Nedeljković, koji je na prethodnoj utakmici sa Nišlijama bio jedan od najistaknutijih pojedinaca u redovima kragujevačkog tima.

Iz Radničkog poručuju da će maksimalno ozbiljno pristupiti narednom protivniku, kako im se ne bi ponovila situacija iz utakmicesa Svetim Đorđem od pre dve nedelje. Ono što Kragujevčane najviše brine uoči nastupajuće utakmice jeste zdravstveni bilten, koji je daleko od povoljnog.

Imamo veliki broj povređenih igrača, neki su i pod temperaturom, ali to nikako ne sme da nam bude izgovor. Oni igrači koji su zdravi dobro treniraju i spremno će dočekati ekipu Konstantina. Mi se pitamo i od nas zavisi – ne samo ova utakmica, nego i ostatak sezone. Siguran sam da nećemo ponoviti pristup kao protiv Svetog Đorđa iz Žitišta i verujem da ukoliko u utakmicu uđemo maksimalno skoncentrisani neće biti problema. Kao i do sada, očekujem veliku podršku naših navijača i nadam se pozitivnom rezultatu u subotu”, izneo je svoja očekivanja krilni centar Radničkog.