SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog se revanširali ekipi Mladosti

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 20 12 2022

Košarkaši Radničkog slavili su protiv ekip Mladosti iz Smederevske Palanke rezultatom 77:72 (18:19, 21:19, 22:13, 16:21) na svom terenu. Tako su se Kragujevčani revanširali za poraz na startu takmičenja u Drugoj ligi Srbije. Ovo je bio deveti trijumf Radničkog u ligi, a šesti pred svojim navijačima.

Predvođeni oporavljenim Mihailom Jovičićem, Kragujevčani su pre svega dobrom igrom u trećoj četvrtini uspeli da pronađu dobitnu kombinaciju za borbene Palančane, koji su još jednom pokazali da su izuzetno čvrsta i neugodna ekipa koja se ne predaje tako lako.

Utakmica je bila čvrsta i neizvesna do samog kraja, što pokazuje i rezultat.

Rekonvalescent Mihailo Jovičić bio je prvi strelac Radničkog na ovoj utakmici sa 22 postignuta poena. Đorđe Milosavljević je dodao 14, Đuro Dautović i Marko Đerasimović po 13, a Mihailo Todorović 10 poena, uz isto toliko sakupljenih skokova. Nepravedno bi bilo izostaviti i Borka Đorđevića, koji je istina postigao samo 5 poena, ali je zato imao čak 13 skokova.

Petar Šparović bio je ubedljivo najbolji akter u ekipi Mladosti na ovoj utakmici, koju je okončao sa 22 poena, 8 asistencija i 5 skokova, uz 6 pogođenih trojki iz 13 pokušaja. Na listi igrača sa dvocifrenim učinkom našli su se još i Aleksandar Nikolić i Nikola Čvorović sa po 11 postignutih poena.

Sa dva nova boda Radnički je zadržao čelno mesto na tabeli A grupe Druge muške lige Srbije ispred drugoplasiranog Džokera iz Sombora.

Ovu kalendarsku godinu ekipa trenera Stevana Mijovića završava gostovanjem novosadskom Staru narednog vikenda. 

Izvor: SPD Radnički