SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog slavili u Somboru

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 17 10 2022

Crveni su otišli put Sombora sa namerom da zabeleže pobedu i vraćaju se sa kompletnim plenom. Derbi drugog kola je opravdao očekivanja. Viđen je sjajan meč u kojem su Kragujevčani imali više strpljenja i u finišu uspeli da odbiju nalet Somboraca. Radnički je upisao veoma važnu pobedu rezultatom 86:95.

Posle egal igre u prvoj deonici, domaći igrači su se bolje snašli u poslednjih par minuta druge četvrtine i na poluvremenu stekli prednost od 9 poena (50:41).

Radnički odlično otvara treći period igre. Potpuna kontrola skoka i minimalna potrošnja lopti dovode Kragujevčane, prvo do izjednačdnja, a zatim i do prednosti koju zadržavaju do isteka 30. minuta (67:71).

Somborci stižu do izjednačenja posle svega minuta igre u četvrtom delu. Par promena u vođstvu i par izjednačenja uvode meč i neizvesnu završnicu. Međutim, igrači Jokera ostaju bez daha u poslednja 3 minuta, a zrela igra Radničkog i vrhunska odbrana donose važnu pobedu Kragujevčanima. 

Zoran Krstanović je bio najbolji pojedinac u domaćem sastavu sa 21 poenom i 6 skokova. U ekipi Radničkog, sjajan meč je odigrao Milić Blagojević sa 22 poena, 6 skokova i 5 asistencija. Imao je veliku podršku u Mihailu Jovičiću koji je upisao 19 poena, kao i Đorđu Milosavljeviću i Mihailu Todoroviću koji su postigli po 15.

U narednom, 3. kolu, Radnički dočekuje ekipu Željezničara iz Čačka, u subotu 22. oktobra. 

Izvor: SPD Radnički