SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog uplovili u mirnu luku opstanka

Autor: InfoKG
14:00 | Četvrtak, 25 03 2021

Pobedom na gostovanju ekipi Kolubare u Lazarevcu – 99:77, košarkaši Radničkog su tri kola pre kraja takmičenja u Košarkaškoj ligi Srbije praktično osigurali opstanak u elitnom društvu i ujedno se revanširali svom rivalu za poraz u prvom delu sezone.

Otišli su Kragujevčani put Lazarevca rešeni da okončaju svaku neizvesnost u pogledu očuvanja prvoligaškog statusa. Izuzetan voljni momenat sa kojim su izabranici trenera Ivice Vukotića ušli u ovu utakmicu iznedrio je toliko željeni trijumf, koji Šumadince stavlja u prilično lagodnu poziciju uoči samog završetka sezone.

Za razliku od prethodnog duela u „SBB Jezeru“, u kome su Lazarevčani neštedimice zatrpavali koš Radničkog trojkama iz maltene svih pozicija, ovoga puta su podbacili gotovo svi glavni šuteri u redovima Kolubare, sa izuzetkom kapitena Simića, pa je ekipa trenera Marka Dimitrijevića ovu utakmicu završila sa svega 17 odsto uspešnosti šuta izvan linije 6,75 metara (5/28).

Kragujevčani su, pak, dobro podesili nišan, pa su tako pogodili čak 14 trojki iz 29 pokušaja (48 odsto), što im je na kraju krajeva i donelo prevagu na ovoj utakmici.

Andreja Stevanović bio je bez svake sumnje „prva violina“ Šumadinaca na ovoj utakmici. Fantastični košgeter Radničkog meč je završio sa 33 postignuta poena, uz čak 8 pogođenih trojki iz 15 pokušaja.

Daleko iza njega po učinku našli su se kapiten Raško Katić sa 16 poena i 7 skokova, poslovično dobri Stefan Đorđević, koji je nanizao 12 poena, uz 8 uhvaćenih lopti, dok su po 10 poena upisali Miloš Macura, Nikola Veljović i Matija Popović, koji je imao i 8 skokova.

Jedina svetla tačka u ekipi Kolubare bio je kapiten Nikola Simić sa 32 poena (4/8 šut za tri poena), Libanac Žad i Vitković postigli su po 12, dok je Luka Gašić zastao na 10 postignutih poena.  

Tri kola pre kraja takmičenja u Košarkaškoj ligi Srbije košarkaši Radničkog zauzimaju solidnu osmu poziciju na tabeli, sa učinkom od 11 pobeda i 16 poraza.

Kragujevčani sada imaju četiri pobede više od poslednjeplasiranog Pirota, koji doduše ima dve utakmice manje u odnosu na Šumadince, dok ekipi Dunava iz Starih Banovaca beže tri pobede, uz bolju koš razliku u međusobnim odmeravanjima snaga.

Jasno je da je ekipa trenera Ivice Vukotića ovom pobedom faktički osigurala opstanak u ligi i da će i naredne sezone biti deo elitnog karavana. 

Sledeću utakmicu košarkaši Radničkog igraju u subotu, 27. marta, protiv Dinamika u Beogradu. 

Izvor: SPD Radnički