SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši savladali Železničar na gostovanju

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 12 12 2022

Radnički je upisao još jednu pobedu, ovoga puta na strani. Savladan je Železničar u Čačku rezultatom 87:82 u A grupi Druge lige Srbije. Tako su Kragujevčani bliži plasmanu povratka u najviši rang takmičenja, Košarkašku ligu Srbije.

Uprkos odsustvu  Mihaila Jovičića, koji i dalje ima problema sa povredom, Kragujevčani su uspeli da izađu na kraj sa iskusnom ekipom Železničara, koja nije zaslužila da se nađe na dnu tabele.

Prvu četvrtinu Radnički je dobio rezultatom 32:14. Međutim, domaćini se nisu predavali i iskoristili priliku da u drugoj četvrtini priđu na samo tri poena zaostatka. Zatim je usledila rezultatska klackalica i prednost je neprestano prelazila sa jedne na drugu stranu.

Domaćin je nastavio da pruža žestok otpor sve do samog finiša susreta. Ključan detalj, koji je odlučio pobednika ove uzbudljive košarkaške utakmice u Hali kraj Morave, bila je trojka kapitena Radničkog Marka Đerasimovića na tridesetak sekundi pre kraja utakmice za 87:82.

Najbolji u ekipi Radničkog bili su kapiten Marko Đerasimović kao i Nikola Veljović. Oni su ubacili po 13, Lazar Dimovski 12, a Stefan Milivojević i Đorđe Milosavljević po 11 poena. Značajan doprinos pobedi kragujevačkog tima dao je i snažni centar Marko Todorović sa 8 postignutih poena i isto toliko skokova.

U timu domaćina najbolji je bio Predrag Panić sa 20 postignutih poena. Pratili su ga Aleksa Krsmanović sa 16, Petar Raković sa 15 i Pavle Nikolić sa 10 postignutih poena. 

Radnički je tako sačuvao lidersku poziciju na tabeli A grupe Druge muške lige Srbije, sa bodom prednosti u odnosu na drugoplasirani Džoker.

Kragujevčani će u narednom kolu ugostiti Mladost iz Smederevske Palanke.

Izvor: SPD Radnički