SportFoto: SPD Radnički - arhiva

Košarkašice igraju za opstanak

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 13 12 2022

Košarkašicama Radničkog u sredu u goste dolazi ekipa Vršca, direktni konkurent za opstanak u ligi. Utakmica je zakazana za 18 časova. Ovo je velika prilika za Kragujevčanke da upišu prvu pobedu u sezoni.

Oba tima odigrala su veoma loše u prošlom kolu, pa se očekuje izjednačen meč. Zanimljivo je da je Vršac jedina ekipa koja je postigla manji broj poena u odnosu na kragujevački tim u dosadašnjem delu prvenstva, što svakako nagoveštava jednu tvrdu, borbenu i ne previše efikasnu utakmicu.

"Jako bitna utakmica za nas i prilika da na domaćem terenu dođemo do prve pobede u prvenstvu. Svesni smo da je protekli deo sezone bio rezultatski loš, ali isto tako treba imati u vidu da imamo ubedljivo najmlađi i najneiskusniji tim u ligi, sačinjen pretežno od kragujevačkih devojčica, kojima je svaka utakmica u ovom rangu takmičenja prilika da steknu dragoceno iskustvo i ostvare dalji igrački napredak. Verujem da ćemo uz maksimalnu fokusiranost i odgovarajući voljni momenat uspeti da dođemo do dugo čekanog trijumfa, koji bi svakako značajno podigao moral ekipi pred nastupajuće takmičarske izazove", poručuje u najavi utakmice sa Vrščankama Kristina Milošević, pomoćni trener ekipe Radničkog.

U poslednjem susretu ova dva tima, odigranom upravo u Kragujevcu slavile su Vrščanke rezultatom 72:60.

Ulaz na utakmicu je slobodan.

Izvor: SPD Radnički