SportFoto: SPD Radnički

Košarkašice poražene u gostima

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 27 12 2022

Još jedan poraz naših košarkašica. Ovoga puta bolja od gošći iz Kragujevca bila je ekipa Partizana koja je ubedljivo slavila, rezultatom 96:62 (24:16, 28:5, 25:16, 19:25). Bio je ovo dvanaesti poraz Kragujevčanki iz isto toliko odigranih kola u Prvoj ligi Srbije.

"Crno-bele" su od samog početka meča uspostavile rezultatsku dominaciju, da bi već sredinom uvodne deonice stekle dvocifrenu prednost, koju su Kragujevčanke do odlaska na prvu obaveznu pauzu uspele da spuste u jednocifrene okvire (24:16).

U drugoj deonici košarkašice Partizana zaigrale su još bolje i protivnicama iz Kragujevca dozvolile da upišu samo pet poena u ovom delu utakmice. Na kraju prvog poluvremena bilo je ubedljivih 52:21 u korist domaćeg tima.

Stečeno vođstvo iz druge četvrtine Beograđanke su nastavile da uvećavaju u narednom periodu igre,da bi do početka poslednje deonice izbile na velikih "plus 40" (77:37). Tek tada su domaće usporile ritam, omogućivši "crvenim damama" da u završnom periodu koliko-toliko ublaže poraz.

Najbolja u redovima gostujućeg tima, ujedno i najkorisnija igračica susreta bila je Andrijana Vuković, koja je na terenu provela svih 40 minuta, uz učinak od 25 poena, 6 asistencija, 5 skokova i isto toliko ukradenih lopti. Pored nje u kragujevačkom timu istakla se i Vanja Popludijević, koja je meč završila sa 17 poena i 7 skokova.

U ekipi Partizana 1953 prednjačila je Katarina Knežević sa 19 postignutih poena, Tina Dinčić je dodala 13, dok su Marina Davinić i Sara Opačić ubacile po 12 poena, s tim što je Opačićeva sakupila i dvocifren broj skokova – 10.

Nastavak takmičenja u Prvoj ženskoj ligi Srbije predviđen jeza 14. januar, kada Kragujevčanke očekuje gostovanje vodećem Kraljevu.

Izvor: SPD Radnički