SportFoto: SPD Radnički - arhiva

Košarkašice Radničkog dočekuju Crvenu zvezdu u poslednjem kolu

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 10 03 2023

Košarkašice Radničkog ugostiće sutra od 15 časova u hali Jezero aktuelnog šampiona Srbije i trenutnog lidera na prvenstvenoj tabeli, ekipu Crvene zvezde, u utakmici poslednjeg 22. kola Prve ženske lige Srbije.

Posle četiri godine nadmetanja u najvišem rangu takmičenja, košarkašice Radničkog stigle su na kraj svog prvoligaškog puta. Svakako da ispadanje iz elitnog ranga takmičenja predstavlja težak udarac i korak unazad za Radnički kao klub i žensku košarku u Kragujevcu, ali je istovremeno prilika i za jedan potpuni restart i novi početak, čiji su temelji postavljeni upravo u tekućoj sezon i drastičnim podmlađivanjem igračkog kadra i afirmisanjem mladih kragujevačkih košarkašica.

Možda je Radnički izgubio bitku za opstanak, ali je zato dobio Andrijanu Vuković, Maru Nikolić, Aleksandru Aleksić i još sijaset mladih igračica, koje su ove sezone imale priliku da steknu značajno iskustvo igranjem utakmica najkvalitetnijeg ranga takmičenja. Plan je da se upravo oko ovih devojaka formira nukleus jedne nove ekipe Radničkog, koja bi kroz dve-tri sezone došla u situaciju da igra daleko ozbiljniju ulogu na prvoligaškoj sceni.

Da ova podmlađena ekipa Radničkog i te kako ima "šlifa" videlo se na gostovanju u Vršcu prethodnog vikenda, gde su "crvene dame" upisale svoju prvu i jedinu pobedu u tekućoj sezoni, i to protiv daleko iskusnije i fizički dominantnije domaće ekipe, koja je u ovu utakmicu ušla pod imperativom pobede. 

Što se tiče predstojećeg meča sa „crveno-belima“, jasno je da Kragujevčanke nemaju čemu da se nadaju u duelu sa ekipom koja ih je u prvoj utakmici ove sezone porazila sa čak 63 poena razlike (107:44), ali će svakako nastojati da što je moguće skuplje „prodaju kožu“ aktuelnim šampionkama Srbije, koje u prestonicu Šumadije dolaze sa namerom da "overe" prvo mesto na tabeli pred početak plej-ofa.

Kragujevčanke su još odavno ostale bez ikakvih šansi za opstanak u eliti, pa će im predstojeća utakmica protiv beogradskih "crveno-belih" ujedno biti i oproštajna u prvoligaškoj konkurenciji.

Ulaz na utakmicu je slobodan.

Izvor: SPD Radnički