SportFoto: SPD Radnički

Košarkašice Radničkog dočekuju subotički Spartak u derbiju začelja

Autor: InfoKG
16:00 | Utorak, 03 11 2020

Pred košarkašicama Radničkog je velika šansa da naprave prekretnicu u tekućoj sezoni Prve ženske lige Srbije i prekinu seriju od sedam uzastopnih poraza. Kragujevčanke će sutra od 17 časova, u hali „Gordana Goca Bogojević“, odmeriti snage sa subotičkim Spartakom, koji takođe čeka na prvu pobedu u ovoj takmičarskoj sezoni.

Loši rezultati u dosadašnjem delu takmičenja nisu demoralisali izabranice trenera Nenada Milovanovića, koje sa neskrivenim entuzijazmom iščekuju predstojeći duel sa subotičkim „golubicama“, u kome vide idealnu priliku da konačno „razbiju led“ i uknjiže prvi prvenstveni trijumf.

Svesne su Kragujevčanke da to neće biti lak zadatak i da će naspram sebe imati rivala koji je takođe „gladan“ trijumfa nakon sedam „sušnih“ kola. Spartak se posle godinu dana provedenih u nižem rangu takmičenja vratio u Prvu žensku ligu Srbije sa jasnom namerom da tu ostane što je moguće duže.

Subotičanke sigurno ne mogu biti zadovoljne učinkom na startu sezone, mada su i same svesne da će bodove spasa morati da potraže u direktnim okršajima sa glavnim konkurentima za opstanak u ligi, među kojima je i kragujevački tim.

Svoju računicu imaju i učenice Nenada Milovanovića, koje će pokušati da iskoriste prednost domaćeg parketa i da jednom borbenom i angažovanom igrom „prokrče“ sebi put do važne pobede pred odlazak na dvonedeljnu pauzu.

Očekuje nas jedna izuzetno teška utakmica u sredu protiv ekipe Spartaka, ali verujem da smo bolji tim i da ćemo to pokazati i na terenu. Mislim da smo u nekim prethodnim utakmicama pravili mnogo grešaka, koje su nas skupo koštale, ali ne treba da se osvrćemo unazad, već da gledamo isključivo ka napred i idemo korak po korak ka ostvarenju zacrtanih ciljeva. Verujem u našu ekipu i trenere, i mislim da je konačno kucnuo trenutak za prvu pobedu u sezoni”, ne krije optimizam Jelena Prvulović, kapiten kragujevačkog tima.

U skladu sa postojećim preventivnim merama radi sprečavanja daljeg širenja zarazne bolesti COVID-19, predstojeća utakmica između Radničkog i Spartaka biće odigrana bez prisustva publike. 

Izvor: SPD Radnički