SportFoto: SPD Radnički

Košarkašice Radničkog ispustile pobedu u Nišu

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 28 12 2020

Košarkašice Radničkog propustile su veliku priliku da vežu drugi uzastopni trijumf u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Učenice Nenada Milovanovića bile su nadomak pobede na gostovanju niškom Studentu, ali se u srce Šumadije ipak vraćaju oborenih pogleda, rezultatom 68:69. Kragujevčanke do kraja godine očekuje zaostali duel 12. kola protiv beogradske Crvene zvezde, koji je na programu sutra od 16:30 časova u “Jezeru”.

Zaista je neverovatno kako su Kragujevčanke uspele da ispuste maltene dobijen meč u Nišu. Imale su „crvene“ zavidnih „plus sedam“ na pedeset sekundi do kraja utakmice i delovalo je da koračaju ka četvrtoj pobedi u sezoni, ali su onda dopustile Tamari Jovančević da im u poslednjih tridesetak sekundi „spakuje“ devet poena i tako izraste u heroinu utakmice, koja je donela veliki preokret i slavlje niškom timu.

Tamara Jovančević bila je najistaknutija u redovima niškog tima i utakmicu je okončala sa 20 postignutih poena. Vladana Vujisić je dodala 17, a Isidora Mladenović 14 poena.

U kragujevačkom timu najbolji utisak ostavila je Nina Tešić, koja je ubacila 21 poen i zabeležila 8 skokova. Ntumba Titi je meč završila sa 17 postignutih poena i 7 uhvaćenih lopti, dok je Milica Inđić stala na 12 postignutih poena.

Nakon ovog poraza, jedanaestog u sezoni, košarkašice Radničkog ostale su na desetoj poziciji prvenstvene tabele sa bodom, ali i utakmicom manje u odnosu na devetoplasiranu Dugu iz Šapca.

U UTORAK PROTIV ZVEZDE

Za razliku od košarkašica Studenta, koje nakon ove utakmice odlaze na tronedeljnu prazničnu pauzu, Kragujevčanke do kraja godine očekuje zaostali duel 12. kola protiv beogradske Crvene zvezde, koji je na programu sutra od 16:30 časova u “Jezeru”.

Breme favorita je na leđima „crveno-belih“ košarkašica, koje su u dosadašnjem delu takmičenja ostvarile skor od dvanaest pobeda i samo dva poraza. Tim Dragana Vukovića u grad automobila dolazi pun samopouzdanja nakon pobede nad „večitim“ rivalom, beogradskim Partizanom 1953 (68:66), i sa neskrivenom željom da upiše novi trijumf, koji bi mu omogućio da se bodovno izjednači sa liderom na tabeli, ekipom Radivoja Koraća.

Sa druge strane, košarkašice Radničkog u predstojeći meč ulaze fizički i emotivno ispražnjene, ali ih to neće sprečiti u nastojanju da pruže što je moguće jači otpor Beograđankama.

U prvom meču ove sezone „crveno-bele“ su slavile sa ubedljivih 96:70, ali ih ovoga puta očekuje jedan novi i znatno jači Radnički, koji je u prethodnih par utakmica pokazao da je u stanju da se ravnopravno suprotstavi bilo kojoj ekipi u ligi. 

Izvor: SPD Radnički