SportFoto: SPD Radnički

Košarkašice Radničkog nadigrale niški Student

Autor: InfoKG
13:00 | Utorak, 22 10 2019

Košarkašice kragujevačkog Radničkog zabeležile su prvu pobedu pred svojom publikom u hali „Gordana Goca Bogojević“ ove sezone, pošto su u utakmici trećeg kola Prve lige Srbije bile bolje od niškog Studenta, a rezultat je bio 81:63. 

U pobedničkom timu istakla se Bojana Stevanović sa dabl-dabl učinkom (15 poena, 11 skokova). Snežana Čolić ubacila je 16 poena (4 trojke, 7 asistencija), Jelena Prvulović je dodala 15, a Jovana Jeremić 10 poena.

Kod gošći iz Niša istakla se Dragana Nikolić sa 21 poenom, Danijela Dimitrijević postigla je 12, a Ntumba Kazadi Tete 10.

Imali smo dva slabija perioda, na samom početku utakmice i na startu treće četvrtine, ali smo uspeli da se „probudimo“ i na kraju dođemo do pobede. Čestitao bih mojoj ekipi na pristupu u ovoj utakmici, koji je bio mnogo bolji nego u prva dva kola. Normalno, neki padovi u igri su normalni, posebno u trenucima kada ekipa ima ubedljivu rezultatsku prednost”, prokomentarisao je trener Radničkog Nenad Milovanović.

Prvi strateg kragujevačkog tima smatra da ova ekipa Radničkog ima potencijal da se uključi u borbu za gornji deo tabele.

Nama je osnovni cilj da budemo stabilan prvoligaš. Možda i možemo da se umešamo u borbu za plasman među prvih pet ekipa na tabeli, ali je potrebno da igramo još bolje i da jače treniramo, kako bismo u tome i uspeli”, smatra trener Radničkog.

Posle ove pobede, košarkašice Radničkog se sa pet osvojenih bodova nalaze u grupi timova između drugog i petog mesta na tabeli.

Kragujevčanke će i narednog vikenda igrati pred svojom publikom, ovoga puta protiv Vrbas Medele.