SportFoto: SPD Radnički

Košarkašice Radničkog osigurale opstanak u prvoligaškom društvu

Autor: InfoKG
11:30 | Ponedeljak, 01 03 2021

Ubedljivom pobedom nad ekipom Kraljeva, rezultatom 83:62, košarkašice Radničkog su kolo pre kraja takmičenja u Prvoj ženskoj ligi Srbije i teoretski osigurale opstanak u prvoligaškom društvu.

I pored toga što su pobedom nad Novosadskom ŽKA prošlog vikenda dovele sebe u najbolju moguću poziciju pred konačan rasplet neizvesne borbe za opstanak, Kragujevčanke nisu želele da bilo šta prepuste slučaju i pobedom u susretu sa ekipom Kraljeva odagnale su i poslednje dileme po pitanju očuvanja prvoligaškog statusa.

Kraljevčanke su u “Jezero” stigle u oslabljenom sastavu i bez većeg takmičarskog motiva, ali to nikako ne umanjuje odlično izdanje učenica Nenada Milovanovića, koje su postavile novi ovosezonski rekord u broju postignutih poena na jednoj utakmici (83).

Rezultatske neizvesnosti bilo je samo tokom uvodne deonice, da bi već u drugoj četvrtini Radnički stekao dvocifrenu prednost, koju je postepeno uvećavao u nastavku susreta.

Poenima raspoložene Milice Inđić, Kragujevčanke su izbile na maksimalnih „plus 22“ sredinom trećeg perioda igre (56:34) i već tada se moglo nazreti slavlje „crvenih dama“.

Sredinom završne deonice Radnički je imao 29 poena „viška“ (81:52), pa je trener Milovanović  u poslednjih pet minuta utakmice pružio šansu igračicama sa manjom minutažom u dosadašnjem delu sezone.

Milica Inđić je utakmicu okončala kao najefikasnija igračica u kragujevačkom sastavu sa 23 postignuta poena i 7 asistencija, a pratila ju je Nina Tešić sa 16, uz odličnih 68 odsto šuta iz igre (5/8).

Blizu dvocifrenog učinka bile su Minela Mehović sa 9 i Ajša Hadžić, koja je pored 8 postignutih poena sakupila i 10 skokova.
Po 6 poena ubacile su kapiten Jelena Prvulović, Neda Bezarević i Ntumba Titi, Marija Petrović je stala na 5, a Jovana Miletić na 4 postignuta poena.

U ekipi iz Kraljeva sjajnu partiju pružila je Amerikanka Davion Vingejt, koja je ubacila čak 35 poena. Daleko iza nje po učinku našla se Dragana Gobeljić sa 12 poena.

Važna pobeda za nas, kojom smo i matematički obezbedili opstanak u ligi. Moje devojke su zaslužile da i naredne sezone igraju u najkvalitetnijem rangu takmičenja, s obzirom da su bile najbolje onda kada je to bilo najpotrebnije – u duelima sa glavnim konkurentima za opstanak. Čestitao bih ekipi Kraljeva na još jednoj dobroj sezoni, „za dlaku“ im je izmakao plej-of, ali su bez obzira na to pokazali da su i dalje među najboljim timovima u ligi”, izjavio je po završetku utakmice trener Radničkog Nenad Milovanović.  

Oslabljene neigranjem nekolicine bitnih igračica, Kraljevčanke nisu mogle da pruže jači otpor vrlo motivisanim Kragujevčankama. „Malene“ ove sezone nisu uspele da se domognu plej-ofa, što je svakako neuspeh za ekipu iz kraljevačke “Kutije šibica”, ali su uverene da će već u narednoj uspeti da se vrate u sam vrh prvoligaške scene.

Mi smo nastupile u oslabljenom sastavu, bez tri igračice, što se u velikoj meri odrazilo na konačan rezultat. Činjenica je da nismo ispunili zacrtane planove sa početka sezone i ostale smo bez plasmana u plej-of, mada je pitanje koliko bismo, uz sve ove probleme sa povredama, bile konkurentne u završnici prvenstva. Čestitam ekipi Radničkog na pobedi i opstanku u ligi, a nama ostaje da polako kujemo planove za narednu takmičarsku sezonu”, istakla je košarkašica Kraljeva Ivana Brajković.

Košarkašice Radničkog takmičarsku sezonu zatvaraju idućeg vikenda na gostovanju šabačkoj Dugi. 

Izvor: SPD Radnički