SportFoto: SPD Radnički

Košarkašice Radničkog preko gradskog rivala do četvrtfinala Kupa Srbije

Autor: InfoKG
12:00 | Sreda, 20 11 2019

Košarkašice “Radničkog” savladale su u osmini finala Kupa Srbije gradskog rivala “Radnički 2016”, rezultatom 71:49. Tim trenera Nenada Milovanovića ovom pobedom se plasirao u narednu rundu takmičenja. 

Utisak je da su izabranice Nenada Milovanovića prilično potcenile mladu ekipu Radničkog 2016, koja je pružila jak otpor, naročito u prvoj i trećoj četvrtini. Tek u završnih deset minuta košarkašice Radničkog su se uozbiljile i zaigrale na pravom nivou, što je rezultovalo ubedljivim trijumfom.

U pobedničkoj ekipi tri igračice prebacile su jednocifren broj poena. Bojana Stevanović je ubacila 12, Milena Marjanović 11, a Sara Milošević 10 poena. Minela Mehović bila je najefikasnija u ekipi trenera Nikole Despotovića sa 17 poena, dok je Marija Cvijović ubacila 15.

Odigrali smo jako dobro, naročito u trećoj četvrtini. Ekipa Radničkog je opravdala epitet favorita, ali mislim da ovaj rezultat na kraju ipak nije realan i da je razlika trebala da bude manja. Čestitam protivničkoj ekipi na pobedi, a mojim igračicama na odličnom izdanju, koje predstavlja idealnu uvertiru za utakmicu sa Dugom u nedelju”, prokomentarisao je trener Radničkog 2016 Nikola Despotović.

Ukratko, mučili smo se smo sve do zadnje četvrtine. Loše smo napadali njihovu zonsku odbranu, previše se oslanjali na šut spolja koji nas nije išao, a pri tom smo nekim našim propustima u odbrani dopustili protivniku da u jednom trenutku preokrene rezultat u svoju korist. Krajem treće četvrtine uspeli smo da se nekako konsolidujemo, podigli smo intezitet igre u odbrani, došli do par lakih poena iz kontranapada i dvocifrene razlike”, sumirao je utiske strateg Radničkog, Nenad Milovanović, uz čestitke protivničkoj ekipi na fer i korektnoj igri. 

Inače, pored Radničkog, plasman u četvrtfinale Kupa Srbije obezbedile su ekipe Girl Basketa, Kraljeva i Crvene zvezde Kombank, dok će preostali četvrtfinalisti biti poznati nakon večerašnjih duela.