SportFoto: Arhiva - SPD Radnički

Kragujevac čeka dva pehara Kupa

Autor: InfoKG
12:00 | Ponedeljak, 16 12 2019

Rukometni klub Radnički je u prilici da zaokruži uspešnu polusezonu, kao i kalendarsku godinu osvajanjem dva trofeja Kupa Srbije – grupa zapad sutra u hali “Jezero”, kada će se odigrati finalne utakmice u obe konkurencije našeg najmasovnijeg takmičenja. Rukometaši će sa ekipom Mladosti iz Čačka odmeriti snage od 18 časova, a rukometašice sa kraljevačkim Metalcem od 20 sati.     

Priliku da odbrane pehar osvojen prošle godine, prvi će imati rukometaši Radničkog, koji će u finalnoj utakmici dočekati Mladost iz Čačka, učesnika prve lige Zapad. 

Vratili smo samopouzdanje i finale Kupa našeg regiona je prava prilika, kako da odbranimo  prošlogodišnju titulu osvajača, tako i da trijumfalno okončamo kalendarsku godinu. Prošle sezone smo postigli najveći uspeh, uzevši učešće na fajnal - foru Kupa Srbije, a ove želimo da odemo stepenik više. Pozvao bih navijače da budu uz nas i devojke u finalnim utakmicama i da zajednički proslavimo osvajanje prestižnih titula”, najavio je finalnu utakmicu kapiten muške ekipe Radničkog, Miloš Stevanović. 

Početak utakmice je zakazan za 18 časova, a pravdu će deliti sudijski par Stanislav Milošević iz Jagodine i Spasoje Kolak iz Kragujevca. 

Nakon njih, na parket hale “Jezero” će izaći rukometašice Radničkog, jesenji prvaci Super B lige, koje će pokušati da veoma uspešnu sezonu zaokruže osvajanjem regionalnog Kupa u utakmici sa srpskoligašem, kraljevačkim Metalcem. 

Pune samopouzdanja dočekujemo mladu ekipu Metalca u finalu Kupa - grupe Zapad.  Željne smo da dokažemo da titula jesenjeg šampiona Super B lige nije slučajna i da se možemo nositi i sa ekipama iz višeg ranga, a glavna prepreka ka tom cilju su upravo Kraljevčanke. Ukoliko budemo igrale borbeno, požrtvovano i timski kao tokom cele polusezone, ubeđena sam da neće biti dileme ko će podići pehar i otići u sledeću rundu takmičenja”, optimistična je pred finalni susret kapiten ženske ekipe Radničkog, Tijana Petrović. 

Meč će startovati u 20 sati, a sudijski par čine Dragana Jakovljević i Danijela Sando iz Čačka.