SportFoto: teniskisavez.com

Kragujevačka teniserka Natalija Senić izborila plasman na finalni turnir Vinter kupa Evrope

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Utorak, 05 02 2019

Kragujevačka teniserka Natalija Senić sa ženskom selekcijom Srbije u konkurenciji do 16 godina plasirala se na finalni turnir Vinter kupa Evrope, koji će biti održan od 15. do 17. februara u francuskom mestu Brest.

Ženska selekcija Srbije u konkurenciji do 16 godina, predvođena saveznim trenerom Dejanom Marinkovićem, zabeležila je dve pobede i jedan poraz u finalu kvalifikacija grupe B u portugalskoj Lozadi, i tako osvojila drugo mesto i plasman na završni turnir. 

U prvom kolu Srbija je u sastavu: Fatma Idrizović, Natalija Senić, Nikol Paleček savladala tim Španije 2:1, u polufinalu pale su i predstavnice domaćina Portugala 2:0. (Natalija Senić - Mariana Campino 6:1, 6:0, Fatma Idrizović - Matilde Jorge 6:3, 7:5). U finalu kvalifikacija Srbija je igrala protiv selekcije Italije koja je došla do pobede rezultatom 1:2 (Fatma Idrizović – Matilde Paoletti 6:4, 6:0, Nikol Paleček – Asia Serafini 4:6, 2:6, Idrizović, Senić – Pigato, Serafini 3:6, 4:6)”, navodi se u saopštenju Teniskog savez Srbije. 

Inače, u kvalifikacijama za finale Vinter kupa u konkurenciji dečaka i devojčica do 14 i 16 godina, koje su odigrane širom Evrope, Srbija je imala predstavnike u sve četiri kategorije, ali su plasman u završni turnir izborile tri selekcije. Pored, ženske selekcije Srbije u konkurenciji do 16 godina, plasman u finale su izborili i reprezentacija Srbije u konkurenciji dečaka do 16 godina i ženska selekcija Srbije u konkurenciji do 14 godina.