SportFoto: Facebook/BK Cyclemania Kragujevac

Kragujevački biciklisti osvojili 18 medalja u Katićima i Čačku

Autor: Branko Vukašinović
09:00 | Petak, 30 08 2019

Biciklisti kragujevačkih klubova “Ciklomanija” (Cyclemania) i “Radnički” osvojili su ukupno 18 medalja, šest zlatnih, sedam srebrnih i pet bronzanih, na Kupu Srbije u planinskom biciklizmu u Katićima kod Ivanjice i Prvenstvu Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji u Čačku. Najuspšenija je bila Jana Jolović takmičarka Ciklomanije, koja se okitila sa četiri zlata. 

Biciklisti “Ciklomanije” na ova dva takmičenja osvojili su 13 medalja, od toga šest zlatnih, tri srebrne i četiri bronzane. Jana Jolović je osvojila zlato u na Kupu Srbije u planinskom biciklizmu u Katićima, dok su joj tri najsjajnija odličja pripala na Prvenstvu Srbije u Čačku i to u brdskoj i kriterijum vožnji, ali i generalnom plasmanu. Janina mlađa sestra, Marija Jolović, takođe, je osvojila četiri medalje. Marija se u Čačku okitila sa dva srebra i to u brdskoj trci i generlanom plasmanu, bronza joj je pripala u kriterijum vožnji, dok je zlato osvojila u konkurenciji kadetkinja na Kupu Srbije u Katićima. Zoran Živković je na Kupu Srbije u planinskom biciklizmu u Katićima kod Ivanjice u kategoriji masters prvog dana takmičenja osvojio bronzu, a nakon toga i zlato. Medalje su “Ciklomaniji” doneli i mlađi biciklisti. Naime, u Katićima u trci mlađih poletarki Ksenija Veljković je osvojila drugo mesto, u muškoj konkurenciji u toj uzrasnoj kategoriji Veljko Slavković osvojio treće mesto, kao i Viktor Slavković u kategoriji poletaraca.   

Biciklistički klub “Radnički” okitio se sa pet medalja, četiri srebra i bronzom, na ovim takmičenjima u Katićima i Čačku. Masters Aleksandar Marić i kadet Aleksa Marić osvojili su srebro na Kupu Srbije u planinskom biciklizmu u Katićima. Njihova klupska koleginica seniorka Marijana Urošević je u Čačku osvojila tri medalje i to dve srebrne u kriterijum vožnji i generalnom plasmanu i bronzu u brdskoj trci.  

Kragujevački biciklisti sada se spremaju za još jednu trku koja će u okviru Kupa Srbije u planinskom biciklizmu biti održana 8. septembra na stazi kraj Raške, a tog dana ih očekuje i Dulenski MTB maraton.