SportFoto: SPD Radnički

Kragujevački „mlin“ nastavlja da melje rivale na putu ka KLS

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 10 03 2020

Košarkaši Radničkog sigurno koračaju ka plasmanu u Košarkašku ligu Srbije. Nakon što su upisali i osmi uzastopni trijumf u Drugoj ligi Srbije, savladavši na svom parketu subotički Spartak sa 106:96, Kragujevčani su došli na korak do zvanične promocije u novog KLS ligaša.

Učenici Igora Todorovića opravdali su ulogu favorita u susretu sa Subotičanima i još jednom obradovali svoje simpatizere, koji su u zavidnom broju ispunili tribine “Jezera“ kako bi prisustvovali novoj pobedi svog voljenog tima. Iako sa svega osam igrača u rotaciji, gosti sa krajnjeg severa Srbije su borbenom i agresivnom igrom, koja je u pojedinim trenucima prelazila granice dozvoljenog kontakta, uspeli da pruže zavidan otpor domaćinu i ubace mu skoro sto poena, što je malo kojoj ekipi pošlo za rukom ove sezone.

Radnički je i ovoga puta do pobede predvodio kapiten Raško Katić, koji je za 26 minuta, koliko je proveo na terenu, upisao 23 poena, uz 7 skokova i 6 asistencija. Poen manje ubacio je Andreja Stevanović (22 poena, 6 asistencija), a na spisku dvocifrenih našli su se još i Nedeljković i Živanović sa po 15 postignutih poena.

U ekipi Spartaka sve se vrtelo oko Filipa Barne, koji je za nešto više od 33 minuta imao učinak od 34 poena, 10 asistencija i 6 uhvaćenih lopti. Drugi po efikasnosti u subotičkom timu bio je Dejan Petrov sa 21 poenom, kapiten Krstanović postigao je 18, a Aleksa Kuridža 10 poena.

Pet kola pre kraja takmičenja u Drugoj ligi Srbije košarkaši Radničkog čvrsto drže čelnu poziciju na tabeli sa 40 osvojenih bodova.

Računica je takva da bi Šumadinci trijumfom na gostovanju trećeplasiranom Pirotu u narednom kolu i teoretski osigurali plasman u viši rang takmičenja, Košarkašku ligu Srbije.