Sport

Kragujevačkim kik-bokserima 20 medalja na Prvenstvu Centralne Srbije

Autor: Branko Vukašinović
14:30 | Četvrtak, 25 04 2019

Kik-bokseri kragujevačkih klubova “Radnički” i “Gladijator” osvojili su ukupno 20 medalja, četiri zlatne i po osam srebrnih i bronzanih, na Prvenstvu Centralne Srbije, održanom u hali “Gordana Goca Bogojević”, nekadašnjoj hali “Park”. Zlatom su se okitili Lazar Vesković, Mihajlo Petrović, Milica Popović i Nikola Džajević. 

“Radnički” se okitio sa 11 medalja, po tri zlatne i srebrne i pet bronzanih. Zlato su osvojili Lazar Vesković, Mihajlo Petrović i Milica Popović. Srebro je pripalo Slobodanki Jovanović, Igoru Radosavljeviću i Strahinji Saviću. Bronzane medalje su osvojili Lazar grujović, Danko Ristanović, Nikola Košar, Nikola Petrović i Petar Andrić. 

“Gladijator” je osvojio devet medalja, zlatnu, pet srebrnih i tri bronzane. Najsjajnije odličje pripalo je Nikoli Džajeviću. Srebro su osvojili Veljko Blagojević, Lidija Višnjić, Mihajlo Marković, Sara Jovanović i Valentina Savković. Bronzanim medaljama su se okitili Igor Milanović, Jovan Milovanović i Nikola Mirković. 

Na Prvenstvu Centralne Srbije u Kragujevcu učestvovalo je oko 100 takmičara iz 17 klubova. Takmičenje je organizovao Kik-boks klub Radnički u saradnji sa Klubom borilačkih veština Fight club i Sportskim klubom “Foka”, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Kik-boks saveza Centralne Srbije.