SportFoto: SPD Radnički

Kragujevačko “Jezero” neosvojiva tvrđava za Zemunce

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 19 11 2019

Košarkaši Radničkog u derbiju 7. kola Druge lige Srbije su na talasu podrške svojih vernih navijača „Crvenih đavola“ pobedili do ovog kola neporaženu ekipu Zemun Fitofarmacije sa 83:62. 

U jednoj dinamičnoj utakmici, koju su obeležili prilično slabi procenti šuta obe ekipe, pitanje pobednika rešeno je u završnih deset minuta, kada je do izražaja došlo iskustvo igrača kragujevačkog tima.

Kapiten Radničkog Raško Katić bio je najzapaženiji akter u redovima pobedničkog tima sa 19 poena i 10 skokova. Interesantno, bila je ovo četvrta utakmica u sezoni na kojoj je iskusni centar reprezentativnog kalibra ostvario dabl-dabl učinak.

Stefan Živanović je, i pored ne baš zavidnih procenata šuta, pružio značajan doprinos pobedi svog tima u derbiju sa 16 poena, baš kao i Nikola Šućov, koji je ubacio samo poen manje (15). Spisak igrača sa dvocifrenim učinkom u taboru pobednika zaključio je Andreja Stevanović sa 10 poena.

U ekipi iz Zemuna je, kao po običaju, prednjačio Mateja Todorić sa 23 poena, dok je Lazar Nedeljković stao na 12 poena.

Ovom pobedom Radnički je ponovo zaseo na čelo tabele sa skorom 6-1, koliko imaju još i Pirot i do ovog kola vodeća Zemun Fitofarmacija.

Narednog vikenda izabranici trenera Igora Todorovića putuju na krajnji sever Srbije, u Suboticu, gde će biti gosti ekipe Spartaka.