SportFoto: SPD Radnički

Kragujevčani dočekuju Pazarce

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 17 01 2020

Odbojkaše Radničkog sutra od 17 časova na parketu hale “Jezera” očekuje novi prvenstveni duel, ovoga puta sa ekipom Novog Pazara. Ulaz na ovu utakmicu je besplatan.  

Nekadašnji osvajač Kupa Srbije je već drugu sezonu zaredom prinuđen da bije bitku za opstanak u Super ligi. Naime, Pazarci se nakon trinaest odigranih kola nalaze u donjem delu tabele, tačnije na osmoj poziciji, sa dve pobede više u odnosu na poslednjeplasirano Jedinstvo iz Stare Pazove. To je posledica katastrofalnog starta sezone, oličenog u pet uzastopnih poraza.

Kasno su Pazarci pristupili formiranju tima za novu sezonu, dugo lutali sa pojačanjima, da bi tek dolaskom na klupu trenera Dušana Bonića njihova igra počela da poprima željene konture. Pobede nad Crvenom zvezdom i Spartakom u Subotici, kao i tesan poraz u susretu sa drugoplasiranim Nišom, naznaka su buđenja ekipe sa Jošanice.

Zbog toga je nužno da odbojkaši Radničkog vrlo ozbiljno shvate predstojećeg rivala, bez obzira na pređašnju pobedu u „Pendiku“ (3:1). Novi Pazar je uvek neugodan rival, bilo na svom parketu ili u gostima, pa će izabranici Ivana Blagojevića morati da pruže svoj maksimum na terenu, ukoliko žele da dopišu nove bodove na svoj konto.

Kragujevčani su u bliskoj prošlosti međusobnih nadmetanja sa Pazarcima bili znatno uspešniji, ali ni ova tradicija ne sme da ih zavara i opusti. U ovako ujednačenoj ligi nema lakih utakmica i sigurnih bodova, tako da samo uz maksimalan pristup odbojkaši Radničkog mogu računati da će obradovati svoje simpatizere novom pobedom.