SportFoto: FK Radnički 1923

Kragujevčani poraženi od surduličkog Radnika

Autor: InfoKG
15:00 | Subota, 07 08 2021

Fudbaleri Radničkog 1923 vezali su i drugi uzastopni poraz u Linglong Super ligi Srbije. Nakon Kruševca, “crveni” su se ovoga puta “okliznuli” na domaćem terenu u duelu sa Radnikom iz Surdulice – 0:1 (0:1). Bio je ovo prvi poraz Kragujevčana pred svojim navijačima još od novembra 2019. godine, kada je novosadski Kabel uspeo da odnese sva tri boda sa “Čika Dače”.

Nisu učenici Vladimira Radenkovića uspeli da se u susretu sa Surduličanima iskupe za loše izdanje u Kruševcu. Istini za volju, odigrali su “crveni” znatno bolje nego na gostovanju pod Bagdalom, ali su na kraju ipak razočarali svoje pristalice, koje su i ovoga puta u značajnom broju ispunile tribine stadiona “Čika Dača”.

Kragujevčani su u ovu utakmicu ušli možda i previše oprezno, ostavivši protivničkoj ekipi dosta prostora za kombinovanje, što ih je skupo koštalo već u 13. minutu, kada je mladi napadač Radnika Uroš Milovanović, inače sin nekadašnje vedete kluba sa “Čika Dače” Gorana Milovanovića, iskoristio sjajnu asistenciju bosanskog internacionalca Edina Bibera i stavio golmana Radničkog 1923 Ivana Radoša pred svršen čin.

Nakon toga, pokušavali su fudbaleri Radničkog 1923 da zatresu mrežu gostiju, ali je ona mirovala do samog kraja. 

Šef struke Kragujevčana Vladimir Radenković ne može biti zadovoljan ishodom ove utakmice, ali ono što može da ga hrabri jeste očigledan pomak u igri i pristupu njegove ekipe u odnosu na duel sa Napretkom u prošlom kolu.

Evidentno je da smo podigli nivo igre u odnosu na prethodnu utakmicu u Kruševcu. To se posebno videlo po akcijama i šansama u prvom poluvremenu. Čak nas ni taj primljeni gol u ranoj fazi utakmice nije previše poremetio i izbacio iz ritma. I u drugom poluvremenu smo takođe imali par izglednih situacija pred golom protivnika, a jedino što mogu da zamerim mojim igračima to je izostanak mirnoće u poslednjih 20-25 minuta utakmice i to bespotrebno preskakanje sredine terena u želji da se što pre dođe do protivničkog gola“, smatra strateg kragujevačkog superligaša.

Ekipa Radnika je tako nakon tri uzastopna remija uspela da upiše prvi prvenstveni trijumf u novoj sezoni, dok su Kragujevčani nakon dva poraza u nizu ostali na skoru od šest osvojenih bodova.

“Crvene” u sledećem kolu očekuje izuzetno teško gostovanje ekipi TSC-a, koja je iz prva tri odigrana kola inkasirala maksimalnih devet bodova. 

Izvor: FK Radnički 1923