SportFoto: FK Radnički 1923

Kragujevčani se “isprsili” šampionu: Zorić sprečio slavlje “crveno-belih” u prestonici Šumadije (VIDEO)

Autor: InfoKG
13:32 | Nedelja, 21 05 2023

U poslednjoj utakmici na svom “Čika Dači” ove sezone, fudbaleri Radničkog 1923 remizirali su sa šampionom Srbije, ekipom Crvene zvezde – 1:1 (0:0). “Crveni” su se tako na dostojan način oprostili od svoje verne publike koja ih je zdušno bodrila tokom čitave sezone i zakazali novo viđenje za sredinu jula, kada je planiran početak novog šampionata.

Lepo vreme, dobra atmosfera na tribinama, ali i ne baš preterano visok kvalitet igre obeležili su treći ovosezonski okršaj fudbalera Radničkog 1923 i Crvene zvezde. Šumadinci su i ovoga puta pružili žestok otpor “crveno-belima”, čak možda i za nijansu jači u odnosu na prethodni duel na “Čika Dači” u jesenjem delu šampionata. Na kraju su za borbenu i požrtvovanu igru koju su prikazali na današnjoj utakmici nagrađeni vrednim bodom, koji im dosta znači na polju daljeg jačanja samopouzdanja.

Uhvatili su se navijači Radničkog za glavu nakon neverovatnog promašaja Miloša Vidovića u 63. minutu. Dobio je kapiten kragujevačkog superligaša loptu kao na tacni od strane Luke Milunovića i umesto da je samo “ćušne” u protivničku mrežu, on ju je poslao pored gola. Minut kasnije još jedna prilika iz kategorije “stopostotnih” za Kragujevčane, ovoga puta za Luku Zorića, koji nije uspeo da kazni novu nesmotrenost defanzivaca gostujuće ekipe.

Na drugoj strani, Azarov i Rakonjac su bezuspešno pokušali da prevare Lekovića, koji je danas očigledno imao svoj dan. Ipak, mladom čuvaru mreže nije bilo spasa u 84. minutu nakon fantastičnog udarca Mirka Ivanića, koji je iskosa sa leve strane gađao i pogodio gornji desni ugao Lekovićevog gola, donevši tako dugo čekano vođstvo gostujućem timu.

Pogodak u ovoj fazi utakmice delovao bi deprimirajuće za maltene svaku ekipu, ali ne i za nepokolebljive Šumadince, koji su samo dva minuta kasnije uspeli da uzvrate udarac šampionu Srbije. Čolović je centrirao sa desne strane, Brazilac Evandro vratio loptu na ivicu peterca, gde se našao Luka Zorić, koji svojim četvrtim pogotkom u sezoni postavlja konačan rezultat današnjeg susreta na “Čika Dači”.

"Jedna prilično nekvalitetna utakmica, bez pravog tempa i sa velikim brojem prekida. U jednoj takvoj utakmici, neophodno je iskoristiti svaku stvorenu šansu, a mi to nismo uspeli da učinimo u prvom poluvremenu. Pokušali smo nešto da promenimo u nastavku utakmice, uspeli da postignemo taj lep gol u samom finišu, ali nismo bili dovoljno fokusirani da sačuvamo stečeno vođstvo do kraja utakmice. Znam da su mojim igračima misli mahom usmerene ka predstojećem finalu Kupa Srbije i upravo zbog toga sam mnogo više očekivao od ovih momaka sa manjom minutažom u proteklom delu sezone. Čestitam ekipi Radničkog na prikazanoj igri i osvojenom bodu, a mi se sada okrećemo ka tom finalu Kupa Srbije protiv Čukaričkog", izjavio je po završetku utakmice strateg srpskog šampiona Miloš Milojević.

Šumadinci su svoj projektovani cilj ostvarili. Uspeli su da ostanu neporaženi u poslednjoj utakmici pred svojom publikom u ovoj sezoni, a uz to su pružili i više nego pristojan otpor najkvalitetnijoj ekipi u domaćem prvenstvu.

"Složio bih se sa kolegom Milojevićem da je ovo bila prilično spora i ne previše sadržajna utakmica. Neka naša ideja je i bila da pokušamo da malo spustimo ritam utakmice kako bismo došli do pozitivnog rezultata. Pohvalio bih moje igrače na pruženoj energiji i karakteru koji su pokazali u situaciji kada su imali negativan rezultat. Nisu tada stali, već smo nastavili da igraju u istom ritmu, zbog čega su na kraju i nagrađeni tim izjednačujućim pogotkom. Takođe bih pohvalio i sjajnu atmosferu na tribinama u režiji navijača oba tima. Ekipi Crvene zvezde čestitam na osvojenoj tituli i želim im sreću u finalu Kupa Srbije, a mom kolegi puno uspeha u daljoj trenerskoj karijeri", istakao je šef struke Radničkog 1923 Dejan Joksimović.

Strateg “crvenih” je otkrio i kakva je situacija sa povredama Milutina Vidosavljevića i Filipa Ivanovića.

"Kod obojice igrača radi se o povredi skočnog zgloba. Na pravi pogled ne deluje baš najsjajnije, ali će dalji medicinski pregledi dati jasan odgovor o ozbiljnosti njihovih povreda. Ja se najiskrenije nadam da će se što pre oporaviti", dodao je Joksimović.

Kolo pre kraja nadmetanja u Mocart Bet Superligi Srbije ove sezone, Kragujevčani se nalaze na osmoj poziciji prvenstvene tabele sa 42 sakupljena boda.

Ovogodišnje prvenstvo fudbaleri Radničkog 1923 završavaju gostovanjem ekipi Čukaričkog narednog vikenda.

Izvor: FK Radnički 1923