SportFoto: SPD Radnički

Kragujevčani "slomili" Partizan u taj-brejku

Autor: InfoKG
13:00 | Sreda, 14 10 2020

Odbojkaši Radničkog izvojevali su prvu pobedu u svom „Jezeru“ ove sezone, pošto su u zaostalom meču četvrtog kola Super lige Srbije porazili beogradski Partizan sa 3:2.

Bila je ovo svojevrsna repriza prošlogodišnjeg susreta ove dve ekipe u „Jezeru“, koji je takođe trajao pet setova i za epilog imao pobedu kragujevačkog tima.

Najistaknutiji pojedinac u redovima pobedničke ekipe bio je korektor Irfan Hamzagić sa 25 osvojenih poena. Pratili su ga Nemanja Dukić i Dušan Lopar sa po 11, dok je Milutin Nejić dodao 10 poena.

Kod „crno-belih“ prednjačili su Lazar Marinović sa 22 i Milan Pepić sa 20 poena, dok je Dušan Petrović osvojio 11 poena, od toga 6 blokom. 

Strateg Radničkog Dragan Kobiljski bio je emotivno ispražnjen po završetku ove uzbudljive i iscrpljujuće utakmice, ali je ipak smogao snage da kratko prokomentariše prvu pobedu svoje ekipe u „Jezeru“ ove sezone.

Očekivali smo jednu ovako napetu utakmicu. Bili smo uporni i nismo gubili nadu, čak i u trenucima kada smo gubili sa 1:2 u setovima. Uspeli smo da izdržimo sve nalete protivnika i preusmerimo tok utakmice na našu stranu. Kada se podvuče crta, najbitnije je da smo došli do nova dva boda i treće pobede u sezoni”,prozborio je u jednom dahu Kobiljski.

Posle pet odigranih kola, Radnički zauzima četvrto mesto na tabeli sa skorom 3-2 i osam osvojenih bodova.

Već za vikend Kragujevčane očekuje gostovanje ekipi Novog Pazara, koja se nalazi na samom začelju tabele, bez pobede i osvojenog boda u dosadašnjem delu takmičenja.