SportFoto: kragujevac.rs

Kragujevčanin Lazar Anić šesti u Evropi u skoku u dalj

Autor: InfoKG
13:00 | Utorak, 09 03 2021

Kragujevčanin Lazar Anić je sa skokom u dalj od 7,81 metar zauzeo šesto mesto na Evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici i tako se našao među osam najboljih u Evropi.

Pre Evropskog prvenstva cilj je bio da budem bolji nego 2017. godine, ali sam zadovoljan postignutim rezultatom, jer je zbog povrede u kvalifikacijama bilo pitanje i da li ću uopšte moći da nastavim”, rekao je Anić.

Povodom ostvarenog uspeha na Evropskom dvoranskom prvenstvu za Lazara Anića je organizovan prijem u Skupštini grada. 

"Lazar Anić zbog povrede u nekom trenutku nije imao dovoljno sreće, ali se danas vraća kao feniks, što grad Kragujevac izuzetno ceni i podržava njegov napor da se vrati u sam vrh aletike. Uveren sam da je postignuti rezulat na Evropskom prvenstvu tek početak Lazarevog puta do još boljih rezultata. Kroz finasijsku podršku njegovom Atletskom klubu „Radnički“, grad Kragujevac želi atletici da vrati epitet „kraljice sporta“. Sreća je što danas imamo jednog Lazara Anića koga ćemo podržati na putu ka uspehu, a radićemo i sa mlađim selekcijama kako bi iznedrili još vrhunskih sportista", poručio je član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.

Kada je reč o planovima, Lazar Anić kaže da je njegov cilj osvajanje bodova za učešće na Olimpijskim igrama, a s obzirom na to koliko je trenirao zadnjih godinu dana spreman je da ostvari potrebnu normu.