SportFoto: Facebook/Streljački savez Srbije

Kragujevčaninu Draganu Ristiću svetska šampionska titula u Sidneju

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Petak, 18 10 2019

Strelac kragujevačkog kluba “Čika Mata”, Dragan Ristić trijumfovao u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava u kategoriji SH2 na Svetskom prvenstvu u parastreljaštvu u Sidneju. Pored toga, ekipa Srbije je u ovoj disciplini, u kojoj su uz Ristića bili Zdravko Savanović i Dejan Jokić, osvojila treće mesto.

Svetska šampionska titula Ristiću je pripala jer je pogodio 246,8 krugova. 

Ristić je u finale ušao sa osmog mesta u kvalifikacijama, a do zlata je došao u uzbudljivoj završnici. Drugoplasirani Ukrajinac Vitalij Plakuščji je za našim strelcem zaostao minimalan jedan deseti deo kruga”, objavljeno je na sajtu Streljačkog saveza Srbije.

Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić čestitao je srpskom reprezentativcu u parastreljaštvu Draganu Ristiću osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Sidneju.

"Dragane, uspeo si da odeš korak dalje, do najsjajnijeg odličja, do titule prvaka sveta! Svaka čast na tome! Tvoja upornost, borbenost, smirenost, veliko srce i želja za uspehom ponovo su doneli radost u Srbiju! Šampione, hvala ti što nas činiš ponosnim i čestitam ti ovu svetsku titulu, kao i tvom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije", navodi se u čestitki Udovičića.

Podsetimo, Kragujevčanin Dragan Ristić pre dva dana osvojio je dve medalje, zlatnu i srebrnu, na Svetskom prvenstvu u parastreljaštvu u Sidneju. Zlato je osvojio sa reprezentacijom Srbije u gađanju vazdušnom puškom iz ležećeg stava (kategorija SH2), a srebrom se okitio u pojedinačnoj konkurenciji. Opširnije ovde: Ristiću dve medalje na Svetskom prvenstvu u parastreljaštvu u Sidneju.