SportFoto: SPD Radnički

Kragujevčanke odlučne u nameri da iznenade šampiona

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 23 01 2020

Košarkašice Radničkog u 14. kolu Prve lige Srbije ugostiće sutra od 16 časova, u hali „Gordana Goca Bogojević“, aktuelnog šampiona Srbije, beogradsku Crvenu zvezdu, a ulaz je besplatan. Kragujevčanke u ovaj susret ulaze rasterećene, ali sa podsvesnom željom da na svom terenu iznenade crveno-bele.

Ekipi trenera Nenada Milovanovića ne cvetaju ruže u poslednje vreme. Dva uzastopna poraza u prvenstvu i eliminacija iz Kupa Srbije sigurno odudaraju od planova i očekivanja kragujevačkog tima. 

Otežavajuća okolnost je i to što „crvene“ očekuje period izuzetno teških utakmica protiv ekipa iz vrha tabele, a prva u nizu na programu je sutra, kada u halu „Gordana Goca Bogojević“ stiže Crvena zvezda, koja ima četiri pobede više i nalazi se dve pozicije iznad Kragujevčanki na tabeli.

Branilac titule u srce Šumadije dolazi vođen željom da prekine niz od dva uzastopna poraza na gostovanjima u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Beograđanke su nakon eliminacije od ekipe Kraljeva u četvrtfinalu Kupa Srbije podigle formu i pobedama protiv Partizana 1953 u WABA ligi i zrenjaninskog Proletera 023 u domaćem prvenstvu najavile uspon forme.

U prvom međusobnom odmeravanju snaga ove sezone Beograđanke su slavile sa ubedljivih 104:66. Kragujevčanke se nadaju da će uz podršku svojih simpatizera ovoga puta uspeti da pruže znatno jači otpor renomiranom rivalu. 

Očekuje nas veoma teška i rezultatski neizvesna utakmica protiv aktuelnog šampiona, ekipe Crvene zvezde. Igramo na domaćem terenu, pred svojom publikom, i ja verujem da moj tim može ostvariti pozitivan rezultat. Ovim putem bih pozvala sve ljubitelje košarke da u petak dođu u halu „Gordana Goca Bogojević“ i podrže nas u nameri da dođemo do velike pobede”, optimistična je Jelena Jozić, zimsko pojačanje kragujevačkog tima.